Усмивките, времето, прекарано с децата и съпругата му, и малките

...
Усмивките, времето, прекарано с децата и съпругата му, и малките
Коментари Харесай

Стилиян Петров: Привилегия е да съм още жив

Усмивките, времето, прекарано с децата и брачната половинка му, и дребните неща в живота - това са насладите на някогашния капитан на националния тим и " Астън Вила " Стилиян Петров, откакто съумя да пребори левкемията.

Бившият футболист приказва пред клубната телевизия на британския тим в особено изявление в новата графа, наречена " Иконите ".



" Подкрепата на " Астън Вила " беше невероятна. Да имаш поддръжката на цялостен един клуб, на почитателите беше необикновено. Те и до през днешния ден ме поддържат, постоянно ще са зад мен. Това демонстрира какво си значел за клуба и какъв брой доста си постигнал като състезател. Това беше един страховит образец. Феновете на " Вила " постоянно са били изумителни към мен. Всички играчи в клуба – също. ", сподели Петров и добави:

" Оценявам този дълъг път, който извървях. Когато надмогнеш сходно заболяване, разбираш какъв брой фаворизиран си за това, че си към момента жив. Наистина се любувам на дребните неща в живота – дребните усмивки, по какъв начин порастват децата ми, веселя се на брачната половинка ми, която мога да виждам всеки ден. Генерално се любувам на живота, тъй като имах своите мрачни и тежки мигове. Винаги съм се радвал на поддръжка. Куражът и вярата, които хората ми дадоха, ми помогнаха да мина през всичко. "

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Бившият халф на ЦСКА и " Селтик " съобщи, че единственото нещо, за което съжалява при престоя си на " Вила Парк " е, че не е спечелил трофей.

" Турнирите са за това – да се печелят купи и медали. Футболът е за това. Всеки футболист желае да печели титли, а почитателите се гордеят. Ние не успяхме в тази задача. Това е и моето главно отчаяние, тъй като имахме страховит тим, знаехме по какъв начин да печелим мачове, само че просто не го направихме. Разочарован съм, че не спечелихме нищо. ", сподели той.

Все отново Петров се сети, че има отличие с " червено-сините " - от приятелския шампионат " Пийс Къп ".

Българинът прекара в " Астън Вила " 7 години, а в края на кариерата си носеше капитанската лента.

" Да бъда капитан на " Астън Вила " ме направи горделив като футболист и човек. Да си капитан е нещо доста особено. Аз постоянно съм се отнасял доста съществено към тази роля. Един капитан е като асистент-треньор, само че на терена. Понякога би трябвало да действаш, да вземаш решения. В името на тима в някои случаи би трябвало да жертваш своята игра, с цел да помагаш на останалите. Трябва да си добър съотборник, да разбираш. Това е доста значимо, а за мен беше чест да бъда капитан на " Вила ". Мисля, че се оправих по допустимо най-хубавия метод с отговорността. Смятам, че се държах почтено като за огромен клуб като " Астън Вила ". Това да съм капитан на " Вила " го оценявам доста високо ", спомня си той.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Петров е безапелационен, че в британския отбор е прекарал най-хубавите си години, които постоянно ще помни.

" За мен " Астън Вила " е семейство, поддръжка, предпочитание за победа и битка. Феновете към момента ги имат. Те заслужават клубът да се върне там, където му е мястото. Сигурен съм, че това ще се случи ", приключи изявлението.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР