„Усмихната, но и естествена, та дори и директна. Това е

...
„Усмихната, но и естествена, та дори и директна. Това е
Коментари Харесай

Поли Гергушева - да съзнаваш щастието


„ Усмихната, само че и естествена, та даже и директна. Това е рядка композиция за жена в днешно време, само че Поли е такава. Страхотно скъпо. Защото виждаш, че индивидът насреща няма да те излъже. Пред нея неотдавна се отвори опцията да бъде водещ на късната емисия вести на bTV и тя я сграбчи, допълвайки себе си като майка и персона “. Така създателят и редактор на уеб страницата “Cultinterview” разказва Поли Гергушева след срещата им онлайн единствено седмица откакто журналистът на bTV се завърна от майчинство и седна в новинарския стол.

Лесно ли се привиква с прекосяването от един вид информация - към различен?

Много е друго. Да си кореспондент, да си водещ на начин на живот предаване и водещ на вести са радикално разнообразни специалности. Работата на репортера е извънредно динамична. Тя е занапред за по-късно. Там нямаш време да се бавиш, бързо би трябвало да събереш информация от няколко източника. Трябва незабавно да си на мястото на събитието и да го предадеш по най-точния метод на фена.

В начин на живот предаването се водят диалози с разнообразни събеседници. Там се изискват други умения, както и предварителна подготовка, да си научил нужното за съответния човек, тъй като би трябвало да го представиш в по-различна светлина от тази, в която са го виждали феновете досега. Няма стойност в това да повтаряш същите изявленията, които този човек е давал – скъпото е да го покажеш в по-различна, непозната и любопитна светлина

Ако можеш.

Да, доста е значимо това “ако можеш”, тъй като някой би трябвало да ти е посочил по какъв начин става или да го носиш вътре в себе си. Трябва да съумяваш да скъсяваш дистанцията, да му влизаш под кожата, да знаеш по какъв начин да направиш диалога прелестен и събеседника благоразположен да показа това, което не е имал желание да споделя.

Водещият на новините преди всичко би трябвало да показа настоящите вести обективно и независимо, без да демонстрира благосклонност към едната или другата позиция или към дадена политическа групировка, доколкото е допустимо да не демонстрира персоналната си емоционалност, представяйки трагична вест или случай. Естествено, би трябвало да запазиш човешкото у себе си, само че не можеш да си позволиш да се разплачеш в ефир или да се разсмееш при дадена куриозна вест на финала на емисията. Това би било непрофесионално. В същото време би трябвало да вдъхваш доверие в фена. Той би трябвало да е сигурен, че това, за което приказваш и предаваш като информация, са обстоятелствата.

Определено държанието и при трите е друго. Когато представяш новините, би трябвало да си по-обран. Водещите на излъчванията обаче не са просто представители.

Помниш ли времето, когато водещите бяха наричани представители в действителност? Как гледаш на това в този момент?

Убедена съм, че за част от хората водещият на новините към момента е просто представител. И до ден сегашен го слушам като имитация: “Какво толкоз правиш? Сядаш и прочиташ едни вести.”. От една страна си казваш, че е малко обидно по отношение на труда ти и цялата предварителна работа и подготовка, която изисква всяка емисия, а от друга - хората не са длъжни да знаят естеството на работата ми.

Значи го правиш по този начин, че да наподобява елементарно.

Да, което до някаква степен е похвално. Не е прелестно да бъдеш подценяван. Искрено се надявам хората от ден на ден да се интересуват от нашата специалност и да знаят в какво се състои работата на журналиста. Защото с цел да се довериш на някого, би трябвало да търсиш скритото под повърхността.

Как се приготвя Поли Гергушева за новинарските излъчвания на bTV? Открила ли е границите на щастието? Как трансформира майчинството и по кое време намира време за себе си? Отговорите на тези и още въпроси вижте в цялото изявление на водещата на bTV Новините за cultinterview.com à
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР