Усман Дембеле може да постигне много в Барселона, ако покаже

...
Усман Дембеле може да постигне много в Барселона, ако покаже
Коментари Харесай

Шави: Ако Дембеле е по-постоянен, ще постигне много

Усман Дембеле може да реализира доста в Барселона, в случай че покаже повече неизменност в играта си, безапелационен е наставникът на каталунците Шави Ернандес. Нападателят вкара гол и асистира за останалите три при успеха с 4:0 против Атлетик Билбао през уикенда.

Френският национал означи първото попадение в 12-ата минута, след което подаде за голове на Серхи Роберто, Роберт Левандовски и Феран Торес.

Дембеле бе притеглен от Борусия Дортмунд през 2017 за сумата от 105 милиона евро, само че многочислени травми не му разрешиха да покаже гения си на " Камп Ноу ". Неговият контракт изтече в края на предишния сезон и той подписа за още две години през месец юли.

" Футболът е игра на бързи решения и или си прав, или не си. Усман нямаше неточност. Той знае по какъв начин да играе футбол ", съобщи Шави на конференция след мача.

" Той е отлично крило, когато играе покрай тъчлинията. Понякога се показва удивително и от време на време не го прави, а в този мач видяхме по-добрата му страна. Иска ми се да бъде малко по-постоянен и тъкмо поради това настоявах да подпишем нов контракт с него. Знам, че Усман е кадърен да прави постоянно такива мачове ".

Барселона приема Байерн Мюнхен в Шампионската лига в сряда, след което ще гостува на Валенсия в Ла Лига в събота.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР