Услугата за предоставяне на топъл обяд на хора от уязвимите

...
Услугата за предоставяне на топъл обяд на хора от уязвимите
Коментари Харесай

Раздават топъл обяд до края на юли

Услугата за даване на топъл обяд на хора от уязвимите групи се удължава до 31 юли. Сега тя се дава на над 53 000 самотноживеещи възрастни, хора с увреждания и с приходи под линията на беднотия в 189 общини.
Топъл обяд ще могат да получат украински жители и други хора със статут на краткотрайна протекция.
С удължаването на услугата ще се даде опция към нея да се включат и нови общини, които могат да подадат плановете си до 3 юни.
Местните управляващи, които все още извършват контракти по Оперативната стратегия за храни, финансираща услугата, могат да изискат удължаването им в интервала от 1 до 23 юни.
Удължаването на плановете и разширението на обсега на нуждаещите се с право на поддръжка с топъл обяд стана допустимо посредством изменение на европейските регламенти, които контролират потреблението на европейските средства за бежанците в Европа. С тях беше дадена опция наличните средства по механизма на Европейската комисия REACT-EU да бъдат употребявани за обезпечаване на незабавна поддръжка, покриваща главните потребности на миграционните потоци от Украйна. В плановете не могат да бъдат включени жители, за които страната обезпечава филантропична помощ за настаняване и изхранване в общ размер на 40 лева дневно.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР