Услугата за онлайн видео разговори Зум (Zoom) продължава да има

...
Услугата за онлайн видео разговори Зум (Zoom) продължава да има
Коментари Харесай

Zoom процъфтява, въпреки забавения ръст на абонатите

Услугата за онлайн видео диалози Зум (Zoom) продължава да има непрекъснато наличие в живота по време на пандемията от Ковид-19, само че невероятният й напредък демонстрира признаци на намаляване. Инвеститорите слагат под въпрос способността на компанията да надгради настоящия си триумф, откакто имунизацията срещу Ковид-19 разреши на хората да поддържат връзка обикновено, съобщи Асошиейтед прес.Засега Зум процъфтява, защото десетки милиони хора, които не бяха чували за услугата при започване на годината към този момент разчитат на нея, с цел да се свързват с сътрудници, учители, другари, семейство, добавя Българска телеграфна агенция. Тази взаимозависимост поддържа облагата на компанията, а триумфът й, с помощта на пандемията, още веднъж пролича при оповестяването нощес на резултатите й за интервала август-октомври.

Приходите на Зум са скочили над четири пъти на годишна основа до 777 млн. $, а облагата е достигнала 198 млн. $ по отношение на 2,2 млн. долага преди година. Показателите надвишиха упованията на анализаторите, интервюирани от ФактСет рисърч (FactSet Research), само че все пак акциите на компанията изгубиха 5% нощес след закриване на формалната търговия.

Една от възможните аргументи за такава реакция на пазара е, че броят на фирмите, които са платени клиенти на Зум, не пораства толкоз бързо, както при започване на пандемията.

Зум завърши последното си тримесечие с 433 700 клиенти, които имат минимум 10 чиновници, което е с 63 500 повече клиенти, в сравнение с през юли. През предходните две тримесечия Зум добавяше по над 100 000 клиенти с минимум 10 чиновници.

Макар това закъснение на растежа на клиентите да се очакваше, спадът въпреки всичко кара доста вложители да мислят, че Зум няма да може да задържи набраната инерция, откакто забележителна част от популацията се имунизира против ковид.

Както доста вложители направиха умозаключение, Зум към този момент е достигнал зенита си, акциите на компанията поевтиняха с над 20 % от максимума си от 588,84 $ предишния месец. Въпреки спада, акциите към момента са с над шест пъти по-скъпи, в сравнение с в края на предходната година.

Тези, които към момента залагат на Зум, са на мнение, че доста клиенти, които употребяват услугата през пандемията, ще продължат да заплащат и когато рецесията свърши, защото фирмите не престават да понижават броя на чиновниците в офисите си и орязват командировките, откакто са разбрали какъв брой доста може да бъде реализирано благодарение на виртуалните срещи.

Като отражение на огромните очаквания за Зум анализатори интервюирани от ФактСет предвиждат, че приходите на компанията следващата година ще доближат 3,1 милиарда $. Това ще бъде към 20 % нарастване по отношение на приходите от близо 2,6 милиарда $, които Зум чака за тази година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР