Услугата за кратки видеоклипове TikTok разказа за поддръжката на безопасен

...
Услугата за кратки видеоклипове TikTok разказа за поддръжката на безопасен
Коментари Харесай

Потребителите на TikTok за iPhone ще могат да забравят за паролите – вече можете да влизате с Touch ID или Face ID

Услугата за къси видеоклипове TikTok описа за поддръжката на безвреден вход в приложението посредством ключ за достъп до iPhone. Фишинг-атаките за кражба на сметки стават безполезни, тъй като към този момент можете да влезете с Touch ID или Face ID, вместо да въвеждате пароли. Ключът за достъп се съхранява в iCloud Keychain, което значи, че когато е конфигуриран, можете да влезете във всичките си Apple устройства.

Ключът за достъп се задава в настройките на приложението, като се задейства съответната алтернатива — по-късно потребителят прави първичната авторизация, а ключът се съхранява в облака. Биометричните данни, употребявани от ключовете за достъп, остават на устройството, т.е. администрацията на TikTok няма достъп нито до пръстовите отпечатъци, нито до профила на Face ID. В Android сходна функционалност ще дебютира малко по-късно, а в iPhone е налична единствено за потребителите от Африка, Азия, Австралия и Южна Америка.

Технологиите за вход без ключова дума последователно се вкарват в другите приложения и платформи. Microsoft стартира да тества ключ за достъп в Windows 11, а Apple ги добави в бета-версиите на iOS 17 и macOS Sonoma за безвреден вход в iCloud. Поддръжката на новата функционалност също се появи и в приложенията GitHub, 1Password и Гугъл Workspace. TikTok означи, че платформата се е включила към FIDO Alliance — организация, която предлага един стандарт за вход без пароли. Преди това самодейността беше подкрепена и от Гугъл, Microsoft и Apple.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР