Услугата Google Translate се радва на голяма популярност сред хората

...
Услугата Google Translate се радва на голяма популярност сред хората
Коментари Харесай

Google Translate ще използва изкуствен интелект без мрежа

Услугата Гугъл Translate се радва на огромна известност измежду хората по целия свят. Тя им оказва помощ да се оправят с езиковата преграда, въпреки и да не е съвършена. Сега Гугъл Translate би трябвало да стане още по-прецизна с прибавянето на изкуствен интелект и в офлайн режим.

Преди към две години Гугъл стартира да употребява новата си технология за машинен превод посредством потребление на невронна мрежа. Тя усъвършенства качеството на преводите, само че изисква непрекъсната връзка с интернет. А това не е постоянно удачно, изключително когато човек е на път в друга страна, написа vesti.bg.

През тази седмица Гугъл стартира поетапно възобновяване на услугата с нова опция. Същата технология към този момент ще може да се употребява и офлайн, без да е нужна връзка с интернет. За задачата потребителят би трябвало авансово да е изтеглил пакети със съответните езици, които желае да може да употребява и офлайн. Те могат да се смъкват непосредствено от самото приложение.

След това приложението ще употребява ресурсите на самия смарт телефон или таблет, с цел да прави преводи посредством новата технология с изкуствен интелект. Гугъл споделя, че функционалността ще е налична за 59 езика, като ще се задейства за тях последователно през идващите дни.

Качеството на преводите няма да е чак толкоз положително, колкото е при потребление на Гугъл Translate с интернет връзка. Въпреки това прецизността на ще се усъвършенства осезаемо по отношение на настоящия офлайн режим на приложението.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР