Условно наказание получи шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на неправилно

...
Условно наказание получи шофьор, причинил по непредпазливост смъртта на неправилно
Коментари Харесай

Условна присъда за шофьор причинил смъртта на неправилно пресичащ пешеходец във Варна

Условно наказване получи водач, предизвикал по несъобразителност гибелта на погрешно пресичащ пешеходец във Варна, оповестиха за Moreto.net от Варненския областен съд.

Мъжът е лишен от право да ръководи автомобил за 2 години.

Пътното произшествие зародило към 21,30 ч. на 17 август 2020 година 69-годишния Бойчо С. се движел по бул. „ Княз Борис I “ във Варна, в посока от центъра на града към курорта Златни пясъци “

Приближавайки автобусна спирка „ Акациите “, мъжът карал с 50 км/час. В този миг, на необозначено за задачата място, пешеходец подхванал секване на пътното платно. Последвал удар сред него и автомобила, като настъпилите пострадвания по-късно довели до гибелта му. След произшествието, подсъдимият направил всичко допустимо, с цел да помогне на потърпевшия.

В хода на правосъдното разследване бяха изслушани заключенията на съдебно-медицинска, съдебно-химическа, както и две тройни и една петорна автотехнически експертизи. Заключенията на движимостите лица бяха, че гибелта на пешеходеца е настъпила точно в резултат на злополуката. Установено бе, че все още на случая, потърпевшият е бил със приблизително алкохолно замайване.

Бойчо С. е управлявал автомобила си с позволената в региона скорост от 50 км/час. Имал е видимост, бил е на задоволително разстояние и при съответна реакция е можел да избегне конфликта с пешеходеца.

Подсъдимият е с чисто правосъдно минало и няма други нарушавания като лидер на автомобил. Той съобщи пред съда, че съжалява за случая, който се отразил на живота му. Направил всичко зависещо от него да помогне на потърпевшия и изрази състрадание към околните му.

Предвид положителните характеристични данни за Бойчо С. и безупречното му процесуално държание, прокуратурата изиска налагане на минимално наказване. За закононарушението Наказателен кодекс планува „ отнемане от независимост “ до 4 години.

Тричленният правосъден състав на Варненския областен съд реши, че 69-годишният мъж е нарушил Закона за придвижване по пътищата, като е карал със скорост, която не му е разрешила да спре при зародилата заплаха за придвижването. Съдът наложи на Бойчо С. наказване „ отнемане от независимост “ за период от 2 години, като отсрочи осъществяването на наказването с изпитателен период от 4 години. Мъжът е лишен от право да ръководи автомобил за 2 години.

Присъдата предстои на обжалване или митинг пред Апелативен съд – Варна.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР