Условни изчисления показват, че в края на август ще стане

...
Условни изчисления показват, че в края на август ще стане
Коментари Харесай

Ако партиите не се разберат: Следващи избори може да има в средата на октомври

Условни калкулации демонстрират, че в края на август ще стане ясно дали ще има нов кабинет. При вид, че партиите не се схванат, последващи избори може да има още в средата на октомври, демонстрира хронограмата при потребление на оптималните периоди в конституцията.

Ако съдим по декларираното от " ИТН " и от президентството още в понеделник може да се пристъпи към връчване на мандат. След това стартира да тече срокът от 7 дни, в които те да го изпълнят.

Ако опитът е несполучлив, президентът дава мандат на идната по величина парламентарна група - в тази ситуация ГЕРБ. Те също ще има седмица, с цел да предложат кабинет или да върнат досието с мандата.

В този вид рулетката ще се завърти за трети път в средата на август и тогава президентът ще би трябвало да избере на коя политическа мощ да връчи мандата. Тя още веднъж ще има 7 дни.

Ако не успее да се сформира държавно управление, президентът разпуска Народното събрание и насрочва нови избори до 2 месеца. По конституция обаче президентът не може да разпусне Народното събрание след датата 21 октомври, тъй като остават тъкмо три месеца до приключването на неговия мандат на " Дондуков " 2.

Всички тези калкулации са условни. Възможно е и изборите за парламент, и за президент да се проведат на една и съща дата, споделя конституционалистът доцент Наталия Киселова.

Според нея ще изпаднем в конституционна рецесия, в случай че Народното събрание не насрочи избори за президент. По думите й такава заплаха обаче не съществува, тъй като парламентарните групи са били поканени да дадат своя дата за президентските избори.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР