Условна присъда за майстор, взел близо 9000 лева от варненец

...
Условна присъда за майстор, взел близо 9000 лева от варненец
Коментари Харесай

Условна присъда за майстор, взел близо 9000 лева от варненец за ремонт на покрив

Условна присъда за " занаятчия ", взел близо 9000 лв. от варненец за ремонт на покрив, наложи районният съд в морския трад. 

4--годишният обвиняем бе признат за отговорен в това, че в края на август и септември 2021 година измамил варненец, че ще ремонтира покрива на къщата му, с което му предизвикал имотна щета в размер на 8800 лв..

Пострадалият се свързал по телефона с подсъдимия като след изработен оглед на място, постигнали спогодба за цена от 8800 лв. на целия ремонт, включващ труд и материали. В деня, когато подсъдимият доставил на обекта дребна част строителни материали и с още един служащ почнал да разкрива част от покрива, той получил първия транш от контрактуваната сума.

Само два дни по-късно изискал от притежателя още 2700 лв.. После, под претекст че би трябвало да се набират всички нужни за ремонта материали, подсъдимият получил на две вноски цялостната уговорена сума.

След приемането на парите подсъдимият спрял да върви на обекта, не отговарял на многократните телефонни позвънявания от страна на пострадалия, а свършената работа по покрива била пренебрежимо дребна за получената сума. Заради оставения отворен на доста места покрив и заплахата от теч, потърпевшият се принудил да наеме различен занаятчия.

40-годишният мъж има предишна съдимост. Делото завърши с реализирано сред страните и утвърдено от съда съглашение, с признание на виновността и възобновяване на вредите за потърпевшия. Районен съд – Варна наложи на подсъдимия наказване от 10 месеца отнемане от независимост, отсрочено с изпитателен период от 3 години.

Съдебният акт е финален.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР