Условна присъда получи вторият помощник -капитан на кораба Вера Су.

...
Условна присъда получи вторият помощник -капитан на кораба Вера Су.
Коментари Харесай

Вторият помощник-капитан на кораба Vera Su получи условна присъда

Условна присъда получи вторият асистент -капитан на кораба „ Вера Су ”. Решението е на Окръжния съд в Добрич. Магистратите постановиха условно наказване отнемане от независимост за период от 2 години с 4-годишен изпитателен период на 28-годишния турски жител.

Той беше приет за отговорен, че на 20 септември 2021 година, в акваторията на Черно море, край бреговата линия в сред Камен бряг и КК „ Русалка “, е позволил засядането на кораба, плаващ под панамски байрак. На въпросната дата той е бил на вахта, само че задремал, нарушавайки предписание от Международната спогодба за вахтената работа и нормите за подготовка и освидетелстване на моряците. Така по несъобразителност е предизвикал вреди за близо 6,7 милиона лв. на корабособственика.

Делото беше гледано в отсъствието на подсъдимия, тъй като той е в родината си, а оттова отхвърлят правосъдна поръчка за призоваването му, съобщи Нова. Присъдата не е дефинитивна предстои на обжалване пред Апелативен съд – Варна.

Припомняме, че миналата година капитанът на товарния транспортен съд получи наказване „ отнемане от независимост ” за период от три години. Изпълнението му обаче се отсрочи за период от пет години, а 59-годишният обвиняем ще би трябвало да заплати половината от направените по делото разноски.

Πpeз aпpил 2022 гoдинa някогашният миниcтъp нa тpaнcпopтa Hиĸoлaй Cъбeв cъoбщи, чe paзxoдитe пo изтeглянeто нa „ Bepa Cy ” ca нa oбщa cтoйнocт пoчти 3 милиoнa лeвa.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР