Условна присъда от шест месеца с 3-годишен изпитателен срок получи

...
Условна присъда от шест месеца с 3-годишен изпитателен срок получи
Коментари Харесай

Условна присъда получи съдийка от Видин за престъпление по служба

Условна присъда от шест месеца с 3-годишен изпитателен период получи арбитър от Районен съд - Видин. Той е упрекнат от звено "Антикорупция " на Софийска градска прокуратура за закононарушение по работа.
Съдийка е взела да преглежда искова молба, разпределена на неин сътрудник. Целта й била да се облагодетелства собствен другар с 1000 лв., което и постигнала, извършвайки закононарушение по работа.
Обвинителният акт на прокурор от Специализирано звено "Антикорупция " - СГП е от 19 февруари 2018 година Софийският градски съд призна за отговорна подсъдимата Анелия Рашева - арбитър в Районен съд - Видин.
Тя е упрекната в това, че в интервала от 20 март 2009 година до 27 април 2009 година във Видин в качеството си на арбитър в Районен съд - Видин е нарушила служебните си отговорности разказани от Закона за правосъдната власт. Заради това са настъпили обилни нездравословни последствия. повредено е законосъобразното и естественото протичане на съдопроизводството. Това е уязвило престижа на съда и е понижило доверието на обществото във действието на правосъдната система.
Съдия Рашева, в нарушаване на служебните си отговорности за инцидентния избор, е взела за разглеждане и решение като съдия-докладчик искова молба, която е била разпределена на различен арбитър - съдия-докладчик Даниел Димитров при Районен съд -Видин.
Ищец по молбата бил непосредствен другар на арбитър Рашева, който преди този момент споделил с нея, че има да получава дадени от него пари на заем в размер на 1000 лв. от друго лице, само че при консултация с юристи схванал, че вземането му било погасено по отминалост.
Съдия Рашева предложила на приятеля си да му помогне, като почнала да му дава съвещания за отправяне на нотариална покана, а в следствие и за правене на искова молба до Районен съд - Видин. Обещала на приятеля си и да реши персонално делото.
Тя споделила по какъв начин да бъде написана исковата молба и да бъде формирано гражданско дело. В нарушаване на закона Рашева взела исковата молба, подменила протокола за инцидентно систематизиране на делото и почнала да го преглежда. В интервала на висящност на производството, синът на ответника по делото се разплатил с приятеля на Рашева, който заради това подал молба за преустановяване на производството и Рашева го прекратила.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР