Условията за ски училищата на Витоша трябва спешно да се

...
Условията за ски училищата на Витоша трябва спешно да се
Коментари Харесай

Може ли да се създават бъдещи шампиони по ски спортове без подходящи условия?

Условията за ски учебните заведения на Витоша би трябвало незабавно да се подобрят. За това молят от сдружението на Витошките ски и сноуборд учебни заведения. На ден в планината се образоват 1000 деца сред 3-6 година, а единствената работеща писта е прекомерно сложна за тях.

След като децата създадат първите си стъпки на бейби влека, те нямат зелена писта, по която да се упражняват. Единствената алтернатива е стръмното Лале. От няколко седмици е пусната и Котвата на Черни връх, която е с съвършен лек надолнище за прохождащи скиори, само че достъпът до нея е съвсем неосъществим.

Ако сте новак скиор, качили сте се със Симеоновския въжен превоз и желаете да покарате на Котвата на Черни връх, първо би трябвало да вървите към 10 минути пешком, а по-късно да се спуснете по алената писта Лале-1.
 Децата на Витоша няма къде да упражняват Децата на Витоша няма къде да упражняват
Собствениците на оборудванията на Витоша желаеха незабавно да бъдат готови ясни закони за развиването на българския планински туризъм. Според тях осн...

Имате и друга алтернатива - да вървите още 40 минути до станция 2 на Лалето.
Ивайло Рангелов, зам.-председател на сдружението на Витошките ски и сноуборд учебни заведения: Има разновидности, но звучи несериозно, тъй като в 21 век децата би трябвало да имат условия, да им е комфортно. На нас ни трябват уреди - въжен превоз, писта, апаратура, ратрак. Гръбнакът на националния тим мъже и дами, родени сред 95-97-ма, израснаха от Витоша. И ме е позор да ви заявя, че в 2019, когато сме претенденти за младежка олимпиада, аз да кажа, че допреди 12 години можех да работя, в този момент не мога.
Собствениците на оборудванията от години имат планове за рационализация на цялата зона, само че с цел да се изградят по-добри връзки, са нужни промени в разположението на оборудванията. Планът за ръководство на Витоша обаче не разрешава ново строителство, а вложителите нямат интерес да поддържат уреди на 50 години, без да имат право да изградят нови.
 © БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР