Условията в Донбас са неописуемо трудни, докато Русия се опитва

...
Условията в Донбас са неописуемо трудни, докато Русия се опитва
Коментари Харесай

Зеленски в телевизионно обръщение: Украйна може и да не успее да си върне цялата територия

Условията в Донбас са " неописуемо сложни ", до момента в който Русия се пробва да овладее цялата територия на Донецка и Луганска област, и Киев осъзнава, че не може да си върне всичко окупирано от Москва по боен път.

Това разгласи украинският президент Володимир Зеленски в телевизионно послание.

Той изрази убеденост, че завзетите от нахлуването на 24 февруари насам земи ще бъдат отвоювани, само че това, наподобява, няма да стане с останалите, оповестява

Зеленски има поради анексирания през 2014 година полуостров Крим и овладените от проруски сепаратисти през същата година елементи от Донецка и Луганска област, провъзгласени от тях за " Донецка национална република " и " Луганска национална република ".

За тях бяха подписани и така наречен Мински съглашения, които плануват метода, по който " републиките " да останат в Украйна, само че Русия на процедура унищожи договореностите, откакто призна " републиките " за самостоятелни, а значима цел на нашествието през последните два месеца и да бъдат завладяни напълно прилежащите области.

Защитата удържа с доста старания в елементи от Донбас, в това число в Северодонецк и Лисичанск.

Президентът изрази вяра, че съдружниците въпреки всичко ще дават задоволително оръжия и че в идващите дни се чакат " положителни вести " по въпроса.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР