Условията са за разрастване на войната. Хизбула получиха тежък удар.

...
Условията са за разрастване на войната. Хизбула получиха тежък удар.
Коментари Харесай

Васил Данов: Путин даде старт на агресията на „Хамас”, въвличайки целия Близък изток в порочен кръг

Условията са за разгръщане на войната. „ Хизбула ” получиха тежък удар. Имиджовият удар е мъчно реализуем. Израелските удари демонстрираха изключителна военна, интелектуална и техническа мощност. Всеки ще си намерения дали да рискува, нападайки Израел. Това съобщи Васил Данов, представител на Атлантическия съвет за България, във връзка ударите на Израел по Ливан и „ Хизбула ”.

Мохамед Халаф, публицист, счита: „ Израел в този момент не е този Израел от преди 7 октомври. Военната теория е тотално друга. Бенямин Нетаняху съумя да убеди всички, че води война за съществуването на Израел. Това няма да спре скоро. ”

По думите му Иран е в доста деликатна обстановка. От друга страна, Нетаняху желае да покаже, че няма да разреши повече да се случи интервенция като тази на 7 октомври.

„ Реформаторите и умерените сили в Иран могат да покажат предпочитание да не се разраства войната, тъй като нямат късмет да я завоюват. Каквото и да направи Иран силово, не може да си възвърне позициите нито в Ливан, нито измежду палестинците ”, счита Данов.

„ Израел продължава да бъде жертва на експанзия от „ Хамас ” и „ Хизбула ”. Войната на Израел е обективна, тъй като е отговор на непредизвикана експанзия. Голямата черна сянка откъм гърба е на Владимир Путин и кремълският режим – Путин даде старт на експанзията на „ Хамас ” и оттова се завъртя целият циничен кръг, в който се върти в този момент Близкият изток ”, сподели още той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР