Условието за започване на разговорите за ротацията с ГЕРБ е

...
Условието за започване на разговорите за ротацията с ГЕРБ е
Коментари Харесай

ПП-ДБ към ГЕРБ: Преговорите ще продължат, ако бъдат приети правилата за антикорупционната комисия

Условието за започване на диалозите за ротацията с ГЕРБ е попълването на Комисията за попречване на корупцията и регулаторите. Това съобщи съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Христо Иванов на брифинг в Партийния дом.

Той добави че въпросът с Нотариуса демонстрира, че няма институция, която да не е засенчена от подозрения. " Преди да приказваме за останалите регулатори е значимо кардинално да реализираме съгласие за транспарантно лъчение на техния състав, би трябвало да бъдат излъчени хора, които не са ярки политически лица и такива, които не са блестящо политически осветени, с цел да могат да свършат работа. Това е препоръчано като тематика на диалози и се чака съответен отговор от ГЕРБ-СДС, с цел да пристъпи диалог към политиките ", изясни Иванов, представен от News.bg.

Христо Иванов счита, че Бойко Рашков като правист, политик и институционалист ще способства за резултатите от Временната комисия за определяне всички обстоятелства и условия към групата на Мартин Божанов - Нотариуса. Иванов настоя във краткотрайната комисия да бъде изслушан и изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов.

Според него не може да се приказва за ротацията, в случай че не се даде явен отговор за регулаторите, службите и правораздаването. ПП-ДБ желаят договаряния за ротацията и схваща, че договарянията значат уеднаквяване на позициите. Готови са партньорско и градивно да търсят баланс, който дава отговор на публичните ползи.

Иначе другият съпредседател ПП-ДБ Кирил Петков разгласи, че от неговата групировка насочат покана към ГЕРБ за внасяне на правила за попълване състава на Комисията за попречване на корупцията. Кирил Петков е удовлетворен, че ГЕРБ стартират да се движат в вярната посока, като ги канят да се смени и Комисия за защита на конкуренцията.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР