Условието е да бъде осъществено примирие в Източна Украйна с

...
Условието е да бъде осъществено примирие в Източна Украйна с
Коментари Харесай

Германия склонна за смекчаване на антируските санкции

Условието е да бъде осъществено помирение в Източна Украйна благодарение на миротворци на Организация на обединените нации, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Габриел сподели, че е нереалистично да се упорства за цялостно осъществяване на мирните договорености от Минск, преди да се предложи на Москва известно облекчение на глобите.

Той съобщи, че осъзнава несъгласието сред мнението му и формалната позиция - че глобите могат да бъдат анулирани само при цялостно осъществяване на Минските съглашения - само че уточни, че е в полза на света да се излезе от настоящето състояние на блокаж.

Макар Кремъл да отхвърля да оказва военна помощ на сепаратистите в Източна Украйна, Европейски Съюз и Съединени американски щати постановиха наказания на Русия на съображение, че подкрепя бунтовниците, и поради анексирането на Крим, отбелязва Ройтерс.

През 2015 година етапа на пълномащабните бойни дейности в Донбас значително завърши, откакто с присъединяване на Франция, Германия, Русия и Украйна беше подписано спокойно съглашение в беларуската столица Минск. Все още обаче съвсем всекидневно се оповестява за жертви в Източна Украйна.

Габриел означи, че към момента има фундаментални разлики към предлагането на Русия да се изпратят мироопазващи сили на Организация на обединените нации в Източна Украйна, само че сподели, че намира концепцията "за една от дребното реалистични благоприятни условия " за реализиране на някакъв прогрес към преустановяване на насилието, лишило живота на към 10 000 души в Източна Украйна от 2014 година до момента. Министърът съобщи, че Германия
ще лобира за прогрес по тази тематика в границите на Организация на обединените нации.

"Спешно се нуждаем от прогрес, тъй като светът става по-опасен ", сподели Габриел в коридорите на конференцията по сигурността в Мюнхен, на която присъстваше и съветският му сътрудник Сергей Лавров.

Русия е нужен сътрудник в световните старания да се предотврати разпространяването на нуклеарно оръжие, добави Габриел, базирайки се на опитите на Северна Корея да развие нуклеарен капацитет.

Габриел, който е някогашен министър на стопанската система, и Лавров обявиха, че са си сложили за цел да разширят двустранната търговия, която за предходната година се е нараснала с 20 %.

Габриел отбрани и проектите да бъде построен газопроводът "Северен поток "-2, който под Балтийско море да свързва Германия и Русия - план, срещащ остра опозиция от Полша и балтийските страни заради съображения, че по този начин ще се усили зависимостта на Европа от съветския газ, а Украйна ще бъде лишена от приходите от директни такси.

Германският министър сподели, че страната му има намерение да направи по този начин, че съществуващият газопровод през Украйна да продължи да се употребява и изрази мнение, че Русия е отворена за такава опция.

Миналия месец Съединени американски щати обявиха, че преглеждат "Северен поток "-2 като опасност за енергийната сигурност на Европа.

На собствен ред Лавров съобщи, че Москва чака съседите на Германия да изхождат от икономическите изгоди при решенията си за газопровода "Северен поток "-2.

От друга страна съветският външен министър упрекна Вашингтон, че има намерение да прокарва икономическите си ползи в Европа под формата на въздържане на Русия, а спиралата на глобите, стартирана от Съединени американски щати, пречи на руско-германското делово съдействие.

"Разбираме, че главната спънка за усилване на деловото съдействие се оказа спиралата на глобите, стартирана от Съединени американски щати. Това, което сметките демонстрират, че Европа е принудена да заплаща (заради санкциите), в действителност е по този начин ", сподели той. Разбираме, че тук са преплетени стопански ползи и американците не крият, че желаят да прокарат ползите си, на първо място под формата на въздържане на Русия, съобщи Лавров.

Той акцентира, че Москва е за това връзките сред Москва и Берлин, "при цялата нееднозначност на методите към цялостен ред политически проблеми, да се опират на действителните базисни ползи на Германия и Русия ". "Ще продължим и отсега нататък да вършим всичко, тъй че бизнесът, в това число и немският, да се усеща удобно в Русия. "

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР