Условието да бъде изпълнено изискването за едносменен режим на обучение

...
Условието да бъде изпълнено изискването за едносменен режим на обучение
Коментари Харесай

СУ Свети Климент Охридски във Варна става основно

Условието да бъде изпълнено условието за едносменен режим на образование е причина Средното учебно заведение " Свети Климент Охридски “ във Варна да бъде преобразувано в главно. Това изясни за Радио Варна шефът на учебното заведение Петко Петков.

Изискването е на Министерството на образованието и науката и е за цялата страна, като за огромните градове срокът беше продължен до 2026-2027 година, посочи той.

Вече няма банкет в учебното заведение след довеждане докрай на 7 клас.

Досега паралелките са били 55 от 1 до 12 клас, от 2026 година ще намалеят на 35 от 1 до 7 клас и това е потенциалът на учебното заведение, което в началото е било главно и в края на 80-те години е било преобразувано в приблизително.

Възможно е да има редуциране на един или двама учители, само че по всяка възможност няма да се наложи, тъй като има доста учители, на които им следва да се пенсионират и по този начин ще се редуцира екипът, сподели още Петков.

Най-удачният вид за всяка едно учебно заведение е в случай че то е или единствено приблизително или единствено главно, разяснява още той. Така е по света и най-вероятно по този начин ще се случи и у нас, добави Петко Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР