Усложняващият се пейзаж на киберзаплахите изисква холистична, координирана стратегия за

...
Усложняващият се пейзаж на киберзаплахите изисква холистична, координирана стратегия за
Коментари Харесай

Как да защитим облачната и хибридна среда? Форум за киберсигурност на Crayon дава отговорите


Усложняващият се пейзаж на киберзаплахите изисква холистична, координирана тактика за сигурност (снимка: CC0 Public Domain)

С нахлуване в цифровата епоха организациите станаха доста по-уязвими към кибернетични закани. В интервала от ноември 2020 година до октомври 2021 година са засечени съвсем 24 хиляди случая с киберсигурността. Споделянето на най-хубави практики за отбрана на сериозната инфраструктура може да помогне на организациите да поддържат устойчивостта на своя бизнес.

Особено значима е сигурността в облака, където организациите реалокират от ден на ден от своите интервенции. Това включва потребление на принадлежности за отбрана на данни, мрежи и приложения в облака, както и решения за отбрана против злонамерени играчи. Третото издание на за района на Централна и Източна Европа, проведен онлайн на 28 март 2023 година от компанията Crayon, която е в Топ 10 сътрудници на Microsoft в световен мащаб, се концентрира точно върху отбраната на облачната и хибридна среда на организациите.
още по темата
Анализите и прогнозите на Gartner акцентират потребността от холистична, координирана тактика за сигурност, заради усложняващия се пейзаж на киберзаплахите в последните години, които се характеризират с нестабилна геополитическа конюнктура, в това число войната в Украйна. Сигурността и ръководството на риска се трансфораха в проблем на равнище ръб за организациите.

До 2025 година 40% от бордовете на шефовете ще имат специфичен комитет по киберсигурност, следен от дипломиран член на борда, предвижда Gartner. В същото време 60% от организациите ще употребяват риска за киберсигурността като главен определящ фактор при транзакции с трети страни и бизнес задължения. Експертният разбор сочи, че до 2024 година организациите, които одобряват мрежова архитектура за киберсигурност, ще понижат финансовото влияние на случаите със сигурността приблизително с 90%.

Дисекция на настоящите киберзаплахи ще направи по време на форума Михал Фурманкевич , програмен управител на Microsoft от инженерния екип за работа с клиенти и сътрудници от промишлеността. Той ще разкрие любопитни обстоятелства за киберпространството от тримесечния отчет на компанията, който проучва 43 милиарда сигнала на ден!

За това какъв брой значимо е ръководството на сигурността ще приказва Пека Рийпинен , шеф на световните услуги за киберсигурност в Crayon. Той има 15 години опит в сигурността, в това число в държавния бранш, телекомуникациите, консултантските услуги и ИКТ.

Паула Янушкевич , създател и основен изпълнителен шеф на CQURE, специалист по киберсигурност от международна класа, ще показа пред аудиторията на форума своя опит в реагирането на киберинциденти, акцентирайки най-хубавите стъпки, които организациите могат да създадат, с цел да подобрят проектите си в тази тенденция. Паула има 15 години опит в региона на киберсигурността, изпълнила е стотици планове, в това число такива за държавни организации и огромни предприятия.

Кибер закани и киберустойчивост в правния бранш е тематиката, по която ще приказва Марек Ласковски , ИТ шеф на DZP. Адвокатските адвокатски фирми по света играят сериозна роля от позиция на сензитивната информация, поверена им от техните клиенти. Марек ще изясни за какво киберсигурността е сериозен детайл от правните съвещания и по какъв начин адвокатските адвокатски фирми се оправят с провокациите в тази област.

Сигурността е изцяло изпитание, което надвишава просто съществуването на проект – с това обръщение Агрис Ивбулис , управител на партньорските канали в Crayon Латвия, ще разкрие нуждата от групови старания във всички аспекти на организацията, с цел да се поддържа сигурна среда.

Кандид Вюест , вицепрезидент по проучванията в Acronis, ще акцентира на изкуствения разсъдък и машинното образование (AI/ML) като ефикасни средства за повишение на кибер-устойчивостта. Проучвания сочат, че фирмите, които внедряват основани на AI/ML решения, откриват хакерски атаки с 33% по-бързо, само че това е единствено първата стъпка. Добрият AI/ML безспорно ще бъде от решаващо значение в бъдеще, само че той няма да може самичък да спре всички киберзаплахи.

Третото издание на, проведен от Crayon, ще приключи с полемика по основните тематики от киберсигурността. Участието във форума е свободно и гратис за заинтригуваните експерти, след предварителна регистрация.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР