Усложнена е зимната обстановка и в София - в някои

...
Усложнена е зимната обстановка и в София - в някои
Коментари Харесай

Ураганен вятър и паднали дървета в София. Хората да си останат вкъщи, призова местната власт

Усложнена е зимната конюнктура и в София - в някои квартали е прекратено електрозахранването, има постъпили над 1000 сигнала за паднали клони и дървета.

Към момента няма сигнали за бедстващи хора или закъсали коли, само че има за вреди върху коли и върху електроразпределителната мрежа. Работата на екипите по разчистване на снега продължава.

По информация на " Електрохолд " електрозахранването е прекратено в обособени елементи от " Витоша ", " Студентски ", " Панчарево ", " Кремиковци ", " Банкя ", " Лозенец ", " Нови Искър ", като се работи по отстраняването на повредите.

Заради ситуацията са мобилизирани 50 чиновници от общинското горско дружество, заяви пред Българска национална телевизия шефът на Столичния инспекторат Николай Неделков.

По думите му, главните булеварди са почистени, като сега работата по улиците с социална значителност.

" Прогнозите за през днешния ден са за ураганен вятър, по тази причина насочвам един апел към жителите: в случай че нямат незабавно излизане, да си останат у дома, тъй като във всички квартали има надвиснали дървета от натрупалия сняг и всеки миг могат да паднат ", сподели Неделков.

Градският превоз в София се движи без забавяне, само че има проблеми с трамваите 7, 10 и 27 поради падналите дървета. Осигурени са рейсове, които да транспортират пасажерите по тези линии.

Кметът на София Васил Терзиев показа в профила си във Фейсбук настояща информация за снежната конюнктура в София. От нея излиза наяве, че планинските пътища към Витоша са краткотрайно затворени, само че се работи по отварянето им допустимо най-скоро.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР