Усложнена е обстановката и в Благоевградска област. Граничен пункт Кулата-Промахон

...
Усложнена е обстановката и в Благоевградска област. Граничен пункт Кулата-Промахон
Коментари Харесай

ГКПП Кулата е затворен за тежкотоварни автомобили в посока Гърция

Усложнена е ситуацията и в Благоевградска област. Граничен пункт Кулата-Промахон е затворен за тежкотоварни коли, поради значителни снеговалежи в Гърция. Ирина Николова в този момент с детайлностите.

Все още не можем да кажем по кое време ще бъде възобновено придвижването през граничния пункт. От Гранична полиция осведомиха, че гръцките управляващи са прекратили прекосяването на тежкотоварни коли над 12 тона в посока Гърция поради неприятните условия.

Автомобилите могат обаче да влизат в страната ни. Леките коли също се движат. Тук продължава да вали изобилен сняг. Опашката, която се е образувала от тежкотоварните коли е към 2 км.

Някои от водачите към този момент вземат решение да не чакат в региона на граничния пункт, а да се върнат и да преминат пред Илинден - Ексохи, който е отворен, само че прекосяването е единствено с вериги.

Международни водачи описаха, че няма образували се огромни опашки на територията на Гърция. Много от водачите стопират в региона на Солун, защото има подадена информация за затруднено придвижване на автомагистралата Солун-Серес.

Затворен за придвижване на тежкотоварни коли е прохода " Предел " в Благоевградска област, както и региона сред Юндола и Велинград.

Никъде в региона няма затворени изцяло сектори. Продължава разчистването на републиканските пътища. Няма обитаеми места без ток или откъснати.

От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че е естествен пропускателният режим на останалите гранични пунктове с Гърция.

Македонските гранични управляващи са прекратили пропускането в двете направления на товарни коли през Граничен контролно-пропусквателен пункт Деве хълм, съпределен на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево. Създадена е организация товарният трафик да се отбива преди зоната на българския пункт.

Интензивен е трафикът на товарни коли на българо-турската граница. На Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево има към 5 км от чакащи камиони на излаз, на Лесово са към 3 километра.

На граничните пунктове Дунав мост - Русе и Дунав мост - Видин трафикът е натоварен. Не работят фериботите при Сомовит и Свищов.

На граничните пунктове на българо-сръбската граница трафикът е естествен.

Още по тематиката Усложнена зимна конюнктура в цялата страна
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР