Ускоряването на проектите за по-добра транспортна, енергийна и цифрова свързаност,

...
Ускоряването на проектите за по-добра транспортна, енергийна и цифрова свързаност,
Коментари Харесай

Вицепремиерът Алексиев и посланик Илашчук: Украйна и целият регион имат нужда от по-добра транспортна свързаност

Ускоряването на плановете за по-добра транспортна, енергийна и цифрова съгласуваност, както и развиване на направлението Север - Юг са измежду главните задания на държавното управление. Това съобщи вицепремиерът и министър на превоза и известията Христо Алексиев на среща през днешния ден с изключителния и пълномощен дипломат на Украйна в България Олеся Илашчук. Двамата бяха безапелационни, че построяването на нов трети мост над река Дунав ще облекчи прекосяването на възходящия поток от артикули и хора и ще подкрепи Украйна в процеса за възобновяване.

По време на срещата вицепремиерът акцентира напъните на България в обезпечаване на коридорите за взаимност за гарантиране на продоволствената сигурност. Христо Алексиев напомни на Олеся Илашчук напъните, които постави българското служебно държавно управление за диверсификацията от съветски енергийни източници, както и гарантирането на енергийните доставки и логистични вериги в новите условия. От своя страна дипломат Илашчук благодари за предоставените от българска страна универсални разрешителни без възнаграждение на пътни такси.

Двете страни показаха предпочитание да работят взаимно за възстановяване на свързаността посред им и набелязаха като главен приоритет развиването на железопътния превоз.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР