Ускореното налагане на мир в Украйна дава основание да се

...
Ускореното налагане на мир в Украйна дава основание да се
Коментари Харесай

Украинските командоси готвят тайна борба срещу Русия

Ускореното налагане на мир в Украйна дава съображение да се надяваме, че най-малко през идващите десетилетия тази страна няма да съставлява военна опасност за Русия. Но с изключение на очевидната – танкове, оръдия и бомбардировачи, има и загадка опасност. Това са специфичните елементи и особено подготвените диверсанти. Защо Русия би трябвало да обръща внимание на това?

Формирането на Силите за специфични интервенции (ССО) на Украйна стартира през 2016 година Сутринта на 24 февруари 2022 година ССО включва сухопътни и морски съставни елементи, броят им е към 15 хиляди души. Централният орган на ръководство е командването им Киев. ССО са организационно разграничени на Центрове за осведомителни и психически интервенции (ЦИПО), Части със особено предопределение (СпН) и звена за поддръжка.

Особено внимание би трябвало да се обърне на 140-и обособен център на силите за специфични интервенции, който беше образуван въз основата на 8-ми сили за специфични интервенции. Центърът се обслужва извънредно от офицери и е предопределен за решение на специфични проблеми. По-специално става дума за осъществяване на засади и диверсии в тила на съперника, както и за образуване на управлението на партизанското придвижване „ на вражеска територия или на краткотрайно окупирана територия “.

Отделно би трябвало да се каже за ЦИПО. Там работят експерти от 77-ма английска бригада за психически интервенции и 4-та американска група за психически интервенции. Тези момчета са умели в основаването и разпространяването на подправени вести.

Доскоро експерти от страните от НАТО участваха в образованието както на постоянни военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, по този начин и на сътрудници, вербувани от Украйна. За тази цел в Украйна бяха ситуирани няколко центъра за образование на бойци от специфичните елементи, в това число диверсанти. Тоест, натрупаха се доста приключили там.

От февруари 2019 година в Украйна участват специалисти на Пентагона по транснационални закани, които поучават СБУ по отношение на организирането на бойкот в съветско направление. По самодейност на американското разузнаване в структурата на Центъра за специфични интервенции на СБУ беше основан нов диверсионно-разузнавателен отдел за осъществяване на интервенции в чужбина. Самите американци вербуваха претенденти за това строго секретно поделение.

От средата на 2019 година инструктори на Централно разузнавателно управление на САЩ на Съединени американски щати организират образование по измама за чиновници на специфичния водолазен отдел и 6-то ръководство на Центъра за специфични интервенции на СБУ. С американски средства е оборудван полигон за образование на снайперисти и водолази на украинските специфични служби край Светловодск (Кировоградска област).

Украинските специфични елементи са потвърдили неведнъж, че съставляват сериозна опасност. Така през юни 2019 година някогашният пълководец на локалната рота за противовъздушна защита Владимир Цемах беше похитен от град Снежное (територия на ДНР). Както се оказа по-късно, това е било изпит за завършващите курсовете по измама, проведени от американски инструктори. През август 2020 година същите структури, под управлението на задгранични куратори, се пробваха да отвлекат от Московска област (!) някогашния член на милициите на ДНР Роман Волянюк.

И през 2021 година група диверсанти от въоръжените сили на Украйна влязоха в Крим, само че съумяха да избягат. Задържан е и диверсантът Александър Цилик, който призна, че е работил по заповед на подполковник Максим Кириловец, шеф на бранша - чиновник на оперативната група на оперативния отдел на специфичния запас на Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата на Украйна.. Цилик сподели, че е трябвало да направи две самоделни взривни устройства и да извърши терористична офанзива.

През последните осем години съветските разследващи служби постоянно задържат украински диверсанти и шпиони. Според секретаря на Съвета за сигурност Николай Патрушев в Украйна по предложение на „ западни спонсори “ са основани центрове за тяхното образование, с цел да се подхващат офанзиви против Русия в бъдеще.

Неуспехите на украинските сътрудници и диверсанти най-вероятно са свързани с две съществени аргументи.

Първата е неналичието на подготовка. Да, не е толкоз мъчно да се вземат тези, които желаят да поемат риск в името на „ Ненко Украйна “ и избрана сума пари. Но е доста по-трудно да се приготвят на съответното равнище. Агентите не са щатни разузнавачи, а вербувани жители на своята страна или вражеска страна на идеологическа и материална основа.

Но американците желаеха незабавни резултати от украинските разследващи служби, а неналичието на качество се компенсира с количество. В последна сметка какъв брой ли груби е трябвало да бъдат дейностите по инфраструктурни уреди, събирането информация и снимането на стратегически значимите животоподдържащи предприятия и уреди на транспортната инфраструктура, тъй че да бъдат видяни и разкрити! Умения за интрига и загадка работа на обикновено равнище.

Втората причина е високият професионализъм на съветските чиновници на ФСБ, изключително на контраразузнаването. Руските офицери от контраразузнаването очевидно надиграват както украинските сътрудници, по този начин и техните западни настойници. Тук става дума освен за непосредствено обезвреждане на сътрудници, само че и за противопоставяне както на професионалните чиновници на ГРУ и СБУ, по този начин и на сътрудниците на тези специфични служби.

И в този момент всички тези структури са ударени от съветските въоръжени сили. По-специално, по време на специфичната военна интервенция, почнала на 24 февруари, 73-ти център за специфични интервенции на морската пехота в Очаков (Николаевска област) беше изведен от строя. 72-ри център за осведомителни и психически интервенции, военна част от Силите за специфични интервенции на Украйна, беше погубен от ракети " Калибър ". Взривена е базата на националистическата формация " Азов ". В Киев работят специфични елементи, които правят целеустремено пречистване на националистическите водачи.

Да, допустимо е вследствие на събитията, които се случват в Украйна сега, след плануваната денацификация, украинските специфични служби да бъдат реформирани. Техните управителни документи ще бъдат изменени, фрагментите ще бъдат заменени и всички тези хора ще спрат да работят против Русия.

Въпреки това, не се заблуждавайте. Със сигурност в обитаемоте места на Украйна, които в този момент са окупирани от съветски войски, Украйна е оставила експерти по саботажи и терористични офанзиви. Няма подозрение в уменията на украинските експерти. Те въпреки всичко съумяха да отстраняват водачите на Донбас Александър Захарченко, Арсен Павлов “(Моторола”), Михаил Толстих ( “Гиви”).

Има съображение да се счита, че през годините в Украйна са основани секрети разследващи, саботажни и терористични мрежи. Те са в положение да извършват редица профилирани задания, в това число осъществяване на психически интервенции и образуване на държавен прелом. Тези кафези, даже при положение на политически промени в Украйна, има огромна възможност да продължат работата си в загадка. И те ще продължат активността си, ориентирана против Русия и новите украински управляващи. Няма подозрение, че те ще бъдат подкрепяни и още веднъж скрито финансирани от западните настойници.

Освен това Главното разследващо ръководство на Министерството на защитата, както може да се допусна, към този момент е основало “спящи” кафези даже в Русия, които в подобаващия миг ще се „ разсънят “ и ще работят по авансово сложени задания, в това число бойкот и тероризъм. Същите сътрудници могат да основават мрежа от тайници за предпазване на оръжия и муниции.

Сериозна ресурсна база за набиране ще бъде персоналният състав на въоръжените сили на Украйна, който след края на специфичната военна интервенция най-вероятно ще бъде разформирован. Ако не си намерят постоянна работа, елементарно ще се поддадат на вербуването от западните разследващи организации. От тях преди всичко могат да се образуват отряди от партизани.

Освен това стотици хиляди трудови мигранти от Украйна работят в Русия. Местата на тяхното плътно престояване съставляват необикновен интерес за миграционната работа - евентуално може да се окажат бомба със закъснител.

Тези „ подземни специфични служби “ на Украйна могат да работят и от територията на други някогашните руски републики, тъй като там също има украинска диаспора. Въз основа на това те могат да основават свои лични мрежи за набиране и изпращане на свои сътрудници в Русия под прикритието на трудови мигранти - жители на тези страни. При несъмнено финансиране и организация на работа измежду мигрантите е допустимо да се основават и провеждат протестни групи - и последните събития в Казахстан са следващият образец за това.

Предвид актуалната обстановка съветското контраразузнаване ще би трябвало да работи интензивно, с цел да почисти цялото това зло.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР