Ускорено развитие на една втора вълна на грип Б. Досега

...
Ускорено развитие на една втора вълна на грип Б. Досега
Коментари Харесай

Тодор Кантарджиев огласи извънредно има ли вече коронавирус в България

Ускорено развиване на една втора вълна на грип Б. Досега не сме имали толкоз огромни области заети с заболели от грип Б. Доказани са за последната седмица 12 случая повече от този тип грип, в сравнение с от преобладаващия на нашата област грип.

Това съобщи на ексклузивен брифинг проф. доктор Тодор Кантарджиев.

"Такова увеличение на грип Б до момента сме нямали. Анализа, който вършим с една специфична система, потвърждава нещо доста забавно.В момента от грип Б боледуват най-вече децата и младежите в трудоспособна възраст. Много апелирам всички да взимат ограничения за грипа - мити ръце, прилагане на маски и отбягване на контакт с заболели хора ", сподели той.

"Най-голяма е заболеваемостта в Бургаско, Варненско и общините в София област и Пловдив ", съобщи Кантарджиев.

"Нямаме случай до момента на ковид в България ", добави Кантарджиев.

Според него е добре да се пият витамини и да се ядат цитрусови плодове.

Към този миг няма инфектиран с ковид у нас. Това оповестиха в понеделник на конференция на Националния действен щаб. През нощта няма обработени нови проби. Във ВМА ще бъдат изследвани още 12 души.

Става въпрос за 8 души от Варна и 4 от Бургас. Има и много непознати жители – от Франция, Исландия, Германия и Румъния. Обсъдихме и епидемията от грип Б. Това натоварва лабораториите и ще докара до понижаване на медицинските ресурси”, съобщи началникът на ВМА Венцислав Мутафчийски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР