Ускореният пулс е плашещ и неприятен симптом, който може да

...
Ускореният пулс е плашещ и неприятен симптом, който може да
Коментари Харесай

Ускорен пулс след хранене?

Ускореният пулс е плашещ и противен признак, който може да се дължи на редица болести – както на сърдечно-съдови, по този начин и на проблеми с щитовидната жлеза и даже да е разследване от терзание, мощна страст или паник офанзива. Точната причина може да сложи единствено доктор след проучване на положението. По-различно е обаче, когато сърцето форсира своя темп единствено и само след хранене. Ако сте забелязали сходно поведение от вашето сърце, евентуално желаете да знаете какви може да са аргументите и належащо ли е да потърсите лекарска помощ.

Колко е естественият пулс?
Кога пулсът е висок и би трябвало неотложно да потърси доктор?
Кардиологът Юрий Конев в изявление за съветския „ Пети канал “ изяснява границата сред естествения пулс и обстановката, в която е нео...
Прочети повече
Пулсът от 60 до 90, а в някои страни и съгласно някои доктори и до 100 удара в минута, се смята за естествен. Всички индикатори над 100 (особено в случай че се задържа дълго и се случва често) са мотив за лекарска консултация за разкриване на аргументите. Не е нужно да се притеснявате авансово, от време на време е обвързвано с изтощеност, стрес и страсти и положението е безвредно, само че е значимо да ревизирате и да изключите болести и патологии.

Какви може да са аргументите за ускорения пулс след хранене?

-          На първо място това може да са неточности в диетата. Прием на прекалено много кофеин под формата на кафе със закуската или кола с обяда, енергийна напитка или шоколад,  ниски равнища на калий, прекалено много сол и дехидратация водят до интензивен пулс. Прекомерният банкет на сладки храни по време на обяда или вечерята, в случай че по принцип страдате от ниски равнища на кръвната захар, също предизвиква сърцетуптене.

-          Консумацията на алкохол по време на хранене също може да е повода на ускорения пулс. Сайтът за здраве Healthline сочи, че изследвания от 2016 година откриват и потвърждават връзка сред потреблението на алкохол и предсърдно мъждене, водещо до сърцетуптене.

-          Причина за ускорения пулс след хранене може да е и алергия към съставна част, съдържаща се в храната, която преди малко сте погълнали.
Промяната в пулса е знак за сърдечен проблем
Между 7 и 16% от боледувалите Covid-19 оповестяват за появяването на някакво аритмично събитие. Промяната в пулса - закъснение или забързване,...
Прочети повече
-          Лютиви и прекомерно пикантни храни също имат силата да ускорят пулса ви.

-          Понякога след хранене в седнало състояние и внезапно изправяне кръвното ви налягане „ мърда “, което също води до краткотрайно и ненадейно ускорение на пулса ви.

-          Пушенето на трапезата по време на хранене е измежду аргументите за интензивен пулс след ставане от масата, несвързани със самата храна.

-          Имайте поради, че някои хранителни добавки и медикаменти, одобрявани по време на хранене, също водят  до интензивен пулс.

-          Преяждането също е измежду обвинените. То може да аргументи скок в кръвното налягане и от там и интензивен пулс. Ако преяждате, принуждавате сърцето си да работи по-усилено от естественото, което води до повишаване на сърдечната периодичност.
Ако пулсът ви се форсира над ТАЗИ граница, това е към този момент притеснително
Чували ли сте за болестта тахикардия? То съставлява ускорено сърцетуптене и в доста редки случаи е рисково за здравето ви. Ако вашет...
Прочети повече
Откриването на повода за ускорения пулс е значима, с цел да избегнете неприятното прекарване идващия път. Консултирайте се с доктор за изключване на заболяване и в случай че не бъде намерено такова, преразгледайте деликатно менюто си, изключвайки евентуалните причинители един по едни, с цел да откриете виновника за вашето положение.

Статията има единствено осведомителен темперамент и не изключва консултация с доктор!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР