уският опозиционер Алексей Навални е приет в болница след отравяне,

...
уският опозиционер Алексей Навални е приет в болница след отравяне,
Коментари Харесай

Алексей Навални е в реанимация, подозират ново отравяне

уският опозиционер Алексей Навални е признат в болница след отравяне, заяви негова говорителка, представена от Франс прес.

Според Кира Ярмиш, представена и от ТАСС, Навални е пътувал със аероплан от град Томск в Сибир за Москва, само че заради ненадейно утежняване на здравословното му положение, самолетът направил незабавно кацане в град Омск.

„ Алексей беше токсичен и в този момент е в реанимация” ,

написа говорителката в Туитър и посочи, че Навални е в безсъзнание и на апаратна вентилация.

Сегодня утром Навальный возвращался в Москву из Томска. В полёте ему стало плохо. Самолет экстренно сел в Омске. У Алексея токсическое отравление. Сейчас мы на скорой едем в больницу
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)
Тя означи, че от сутринта той е пил само чай и допусна, че блогърът може да е бил токсичен.

Мы хипотетичен, что Алексея отравили чем-то, подмешанным в чай. Это было единственное, что он пил с утра. Врачи приказват, что токсин быстрее всосался через горячую жидкость. Сейчас Алексей без сознания
— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh)
„ Лекарите споделят, че токсинът се всмуква по-бързо посредством горещата течност”, сподели Ярмиш.

„ Преди година, когато Навални се е намираше в център за задържане, го отровиха. Сега явно са създали с него същото”, добави тя.



От Омската болница за незабавна помощ са удостоверили пред организация ТАСС, че 44-годишният Навални е признат в токсикологичната реанимация на болничното заведение.

Според основния доктор на лечебното заведение той е в тежко положение.

Властите в Омска област също потвърдиха, че аероплан, в който е пътувал Алексей Навални, е направил изключително кацане на летището в Омск и блогърът е признат в една от лечебните заведения в града. В момента Навални е реанимация и е подложен на всички нужни проучвания, уточни пресслужбата на регионалното държавно управление.

⚡️ (aéroport de Omsk) crédit vidéo/ 112/Telegram

l'opposant Alexeï Navalny hospitalisé en soins intensifs, sa porte-parole dénonce un
— Elena Servettaz (@EServettaz)
Лекарите вършат всичко, с цел да "спасят живота " на Алексей Навални, съобщи заместник-директорът на болничното заведение в град Омск, Западен Сибир, където е настанен в реанимация съветският опозиционен водач, предадоха Франс прес и ДПА.

"Докторите вършат всичко допустимо, те в действителност се борят, с цел да му спасят живота ", сподели Анатолий Калиниченко.

Калиниченко отхвърли да направи догатки каква е вероятната причина за положението на рецензия на Кремъл. В момента се вършат проби, с цел да бъде сложена диагноза на Навални, съобщи той.

Полагат се старания за прекачване на съветския опозиционер Алексей Навални от Сибир в Берлин за лекуване , съобщи ДПА.

Поддръжници на Навални са получили позволение той да бъде изместен в болница "Шарите " в Берлин, съобщи Яка Бизил, немски кино продуцент и ръководител на правозащитна организация.

Говорителката на Навални Кира Ярмиш съобщи, че съветските здравни управляващи към момента не са дали позволение той да бъде превозен от сибирския град Омск. Ръководството на болничното заведение в Омск, където се намира Навални, не е разрешило на персоналния му доктор да го посети, сподели още Ярмиш. Лекарите в болничното заведение отхвърлят да го изпишат, с цел да може да бъде откаран за лекуване в Европа, като се базират на здравословното му положение.

Британският министър на външните работи Доминик Рааб изрази паника по отношение на хипотетичното отравяне на рецензия на Кремъл Алексей Навални, съобщи Ройтерс.

"Дълбоко смутен съм от известията, че съветският опозиционен водач Алексей Навални е бил токсичен в аероплан за Москва и в този момент е в кома в интензивно поделение. Моите мисли са с него и фамилията му ", написа Рааб в Туитър.

Президентът на Франция Еманюел Макрон и немския канцлер Ангела Меркел показаха угриженост за обстановката към съветския опозиционер Алексей Навални, който изпадна в кома в четвъртък и се допуска, че може да е бил токсичен, предава AFP.

На взаимна конференция, френският водач разгласи, че във Франция са подготвени да оказват помощ за здравето на Навални, а също така могат да му предложат леговище и отбрана, до момента в който Меркел се ограничи до това да предложи здравна помощ.

Кой е Алексей Навални?

Навални направи име като изобличи публично корупция по високите етажи на властта в Русия и назова партията на президента Путин „ партия на мошеници и крадци”. Той няколко пъти е лежал в пандиза.

През 2011 година беше задържан и хвърлен в пандиза за 15 дни след митинги против хипотетично подправяне на резултатите от парламентарните избори от партията Обединена Русия на Владимир Путин.

Навални беше затворен за малко и през 2013 година по обвинявания в заграбване, само че отхвърли присъдата и я дефинира като политическа.

Направи опит да се кандидатира в президентските избори през 2018 година, само че му беше неразрешено, поради предходни обвинявания по дело за машинация, за което съобщи още веднъж, че е политически стимулирано.

През юли 2019 година пък беше в пандиза за 30 дни, откакто прикани за провеждането на нерегламентирани митинги. Докато беше в пандиза той се разболя и лекарите му сложиха диагноза „ контактен дерматит”. Навални обаче сподели, че в никакъв случай не е имал остри алергични реакции, а персоналният му доктор допусна, че може да е бил изложен на „ някакъв отровен агент”. Самият Навални също сподели, че счита, че може да е токсичен.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР