усия обяви, че е твърде рано да се определи дали

...
усия обяви, че е твърде рано да се определи дали
Коментари Харесай

Това е позицията на Кремъл за отравянето на Навални

усия разгласи, че е прекомерно рано да се дефинира дали съветският опозиционен водач Алексей Навални е бил токсичен съзнателно, откакто немските медици обявиха, че резултатите от неговите проби "показват отравяне ".

"Медицинският разбор на нашите лекари и немските безусловно съответствува. Но изводите се разграничават. Не разбираме за какво нашите немски сътрудници бързат. Веществото към момента не е открито ", съобщи пред публицисти Дмитрий Песков, представител на съветския президент Владимир Путин.



Той сподели, че не знае дали съветските служби за сигурност следят блогъра, който в този момент се лекува в клиника в Германия.

"Не мога да кажа нищо за наблюдаване, нямам такава информация, не знам кой го следи, по какви аргументи ", уточни Песков.

"Президентът не взе участие в наблюдаване, оперативно-издирвателни действия, по какъв начин може да има отношение към това? Президентът има доста отговорности, доста работа, изключително в толкоз сложен интервал ".



Отговаряйки на въпроса каква е заплахата за Навални от съветските управляващи, Песков увери, че "няма заплаха ", само че не отговори на въпроса дали Кремъл има вяра, че случилото се с Навални е обвързвано с политическата му активност.

Песков уточни, че не вижда сега причина да се стартира престъпно следствие на отравянето на Алексей Навални.

"Първо, би трябвало да се открие веществото, да се откри какво е предизвикало това положение. Тоест, би трябвало да има причина за следствието. Засега знаем единствено, че пациентът е в кома ", сподели Песков.

"Ако се откри веществото и в случай че се откри, че това е отравяне, тогава, несъмнено, това ще бъде причина за следствие ".

Говорителят на президента на Руската федерация разкритикува Запада, че се пробва да показа версията за отравянето на Навални като единствената на случилото се.



Песков също по този начин дефинира обвиняванията, че Навални може да е бил токсичен по заповед на съветското управление, като несериозни.

"Това са обвинявания, които не могат да бъдат правилни по никакъв метод и са по-скоро, бих споделил, непотребен звук, тъй че нямаме желание да одобряваме това съществено ", съобщи представителят на Кремъл.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР