Усилвателят за китара Дуло вече се продава успешно на пазарите

...
Усилвателят за китара Дуло вече се продава успешно на пазарите
Коментари Харесай

Български усилвател за китара проби на световния пазар


Усилвателят за китара Дуло към този момент се продава сполучливо на пазарите в чужбина
(снимка: Кайро Аудио)

Изцяло българска компания сътвори сполучлив артикул, който за малко реализира интернационален пробив в конкурентния бранш на музикалната техника. Става въпрос за новия български усилвател за китара Дуло, който от тази година към този момент се предлага от една от най-големите онлайн платформи за музикални принадлежности в Европа (Thomann.de). Той, както и съставените елементи за него, е създаден напълно у нас.

Кайро Аудио () е нов бранд, учреден през 2020 година от инженерите Емил Кирилов и Георги Кирчев. Първоначално той е непряк план, който сполучливо съчетава главния им бизнес – създаването на електронни устройства и заниманието им – музиката.

Години наред двамата работят като аутсорсинг инженери, създавайки десетки артикули главно за задгранични компании. Някои от тях към този момент са се трансформирали в пазарен шлагер. Въпреки че съумяват да съберат към себе си първокласен екип, за жалост опитите им да привлекат непознати компании, които да създадат вложения и да създават своите произведения у нас, остават несполучливи. Затова вземат решение редом с главния си бизнес да стартират работа по основаване на лични артикули.

След няколко несполучливи опита през последните години те се връщат от едно музикално ревю с концепцията да проектират първокачествен усилвател за китара, който да удовлетвори потребността от подвижност на музикантите в наши дни.

След като вършат първия си първообраз и го показват на другари музиканти и притежатели на магазини за музикални принадлежности, идва концепцията за използването на български претекстове и преплитането на българската история в продуктовата линия.

Така една вечер на Емил му хрумва да нарекат първия си артикул с името на прабългарската династия Дуло, което да маркира и неговия генезис. В средата слагат и признака, който се счита за герб на династията. Под името на марката с прочут риск изписват „ Направено в България ” (Built in Bulgaria). Емил даже взема решение да  добави дребен подарък – ключодържател и колие с розетата от Плиска.
още по тематиката
Рискът се оказва изцяло оневинен. Дизайнът на устройството е общопризнат доста положително в Западна Европа и Съединени американски щати, които са и главните целеви пазари.

За да потвърдят на себе си, че продуктът е сполучлив, Емил и Георги вземат решение да създадат лимитирана серия, която да разгласят за предварителна продажба. Това ще им даде опция да съберат първичния капитал, нужен за произвеждане, от самите клиенти, които желаят продукта.

Екипът на Кайро си слага амбициозна цел. Да започват акцията през ноември и да са подготвени с производството при започване на декември, с цел да може продуктът да е в ръцете на клиентите за Коледа.

Повечето хора, които са се занимавали с произвеждане, знаят, че това е съвсем невероятно. Благодарение на опита си и на щипка шанс, екипът на Кайро съумява да се оправи освен с производството, а и с цялата административна тежест, маркетинга и логистиката, обвързвана с изпращането на лимитираната серия.

Този дребен триумф притегля вниманието на огромните играчи в бизнеса и след доста отводи, най-сетне одобряват предлагането на Емил да им изпрати тестови обикновен от устройството. На 22 декември по обед, след дългата работа по изпращането на лимитираната серия в шест страни, ситуирани на три континента, екипът получава и заслужения коледен подарък – имейл от един от най-големите дистрибутори на музикални принадлежности в Европа. В него е написано:

„ Здравей Емил, Добри вести. Нашият екип е впечатлен от вашия усилвател. Може ли да науча каква ще е нашата дистрибуторска цена? Можем да стартираме работа по детайлите сега, в който я получим ”.

През януари Емил и екипът му завършват договорката и изпращат първата поръчка при започване на февруари. Само за една седмица усилвателят се нарежда от съвсем последното 55-то място, на 38-мо място по известност в платформата.

На 27 март той ще бъде демонстриран и на ревюто за музикални принадлежности. На това събитие Кайро ще покажат и новите си артикули.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР