Усилията за издирване и спасяване в Непал са прекратени 36

...
Усилията за издирване и спасяване в Непал са прекратени 36
Коментари Харесай

Непал отменя издирването и спасяването, за да се съсредоточи върху усилията за подпомагане на земетресението

Усилията за търсене и избавяне в Непал са прекъснати 36 часа след пагубното земетресение, което умъртви минимум 157 души и разрушени къщи в отдалечения северозападен район.

Длъжностните лица пренасочиха фокуса си към обезпечаване на помощ, храна и заслон за оживелите.

Продължете да четете

лист от 3 itemsРекорден сезон на връх Еверест в Непал също един от най-смъртоносните Поне 128 починаха при земетресение с магнитуд 5,6 по Рихтер в западен Непал Снимки: Непал търси оживели след смъртоносно земетресение завършек на списъка

Потвърдена е гибелта на минимум 105 души в област Джаджаркот, най-вече селскостопански регион, до момента в който 52 души са били убити в прилежащия квартал Рукум, споделиха публични лица. Други 184 са ранени.

В районната болница в град Непалгундж бяха обезпечени повече от 100 кревати и екипи от лекари бяха подготвени да оказват помощ на ранените.

Много оживели прекараха нощта под намерено небе, къщите им от тиня бяха превърнати в купчини отломки, когато земетресението с магнитуд 5,6 удари късно вечерта в петък, в 23:47 (18:02 GMT) в северозападния район с население от към 190 000 души.

Няколко души починаха в село Налгад, в най-тежко засегнатия регион Джаджаркот, където Махеш Чанаре се приготви да кремира тъста си в неделя.

„ Останалата част от фамилията ми е в сигурност “, сподели 34-годишният водопроводчик. „ Но къщите са погребали всичко със себе си, съвсем няма нищо за ястие “, добави той.

„ Никакви релефни материали не са достигнали до нас. Хората тук обезверено се нуждаят от храна и палатки. “

Търсенето и спасяването завърши

Говорителят на провинциалната полиция Гопал Чандра Бхатараи сподели, че чиновниците са в контакт с всички наранени региони и са завършили избавителните интервенции. „ Но към момента сме нащрек, защото това е далечен регион и може да има някои изолирани региони, от които не е изтекла информация “, сподели той.

Хариш Чандра Шарма, чиновник на област Джаджаркот, сподели, че фокусът в този момент е върху оказването на помощ на жертвите. „ Беше тежка нощ и ние се опитваме да осигурим помощни материали за засегнатите от земетресението “, сподели Шарма. „ Някои са публикувани, само че би трябвало да достигнем до всички области. “

В петък локалните поданици трескаво разравяха руините в тъмното, с цел да извадят оживели от останките на срутени домове и здания, до момента в който други клекнаха на открито за сигурност.

Силите за сигурност бяха ситуирани пешком, а хеликоптери и дребни държавни самолети, които съумяха да маневрират в планинския район, също бяха притиснати в деяние, с цел да оказват помощ при интервенции по търсене и избавяне и да транспортират ранените до лечебни заведения.

В някои наранени региони избавителни и издирвателни екипи разчистиха свлачища, породени от земетресението, с цел да отворят достъпа до пътя, сподели Бхатараи.

Трусовете бяха усетени чак до столицата Катманду на към 400 км (250 мили) и даже на към 600 км (375 мили) в индийската столица Ню Делхи.

Непал лежи на огромна геоложка линия на разлом, където индийската тектонска плоча се избутва нагоре в евразийската плоча, образувайки Хималаите, и земетресенията са постоянно събитие.

През 2015 година към 9 000 души бяха убити при две трусове в Непал. Цели градове, вековни храмове и други исторически обекти бяха превърнати в отломки, с повече от един милион разрушени къщи.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР