Усилията за формиране на бъдещия кабинет са на финалната права.

...
Усилията за формиране на бъдещия кабинет са на финалната права.
Коментари Харесай

Вижте кои имена се спрягат за министри в новия кабинет

Усилията за образуване на бъдещия кабинет са на финалната права. Според източници на bTV към този момент e ясно в огромна степен разпределението на министрите по партии, както и титулярите на съответните ведомства.

Почти несъмнено е, че за министър председател ще бъде препоръчан съпредседателят на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков.

Очаква се в съдружното държавно управление да има четирима вицепремиери. Асен Василев от Политическа партия ще бъде номиниран и за министър на финансите. Очаква се Калина Константинова, също от Политическа партия, да поеме и сектор администрация.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова с изключение на заместник-министър ръководител ще бъде евентуално и министър на стопанската система и промишлеността, а Борислав Сандов от „ Демократична България “ – на екологията.

Според източниците ни за министър на вътрешните работи Политическа партия ще предложи да остане служебният министър Бойко Рашков. Като министър на образованието пък ще остане Николай Денков.

За нововъведенията и растежа се предлага Даниел Лорер от Политическа партия, а за министър на правораздаването най-вероятно ще бъде номинирана Надежда Йорданова от „ Демократична България “.

Гроздан Караджов от „ ИТН “ ще е номинацията за министър на районното развиване. За министър на превоза – Николай Събев от Политическа партия.

За министър на външните работи – Димитър Гърдев от Има Такъв Народ, а за министър на електронното ръководство – Божидар Божанов от Демократична България.

За министър на младежта и спорта съгласно информацията ни най-вероятно ще бъде номиниран Радостин Василев от Има Такъв Народ.

Неофициалната информация е, че Политическа партия предлага професор Асена Сербезова за министър на опазването на здравето. А актуалният министър председател Стефан Янев евентуално ще оглави министерството на защитата. За министър на културата се чака да бъде повдигнат Тодор Мечкарски от Политическа партия.

Номинацията на Има Такъв Народ за министър на енергетиката евентуално ще е Александър Николов.

Българска социалистическа партия към момента изчакват със своите оферти, само че се допуска, че за министър на труда и обществената политика ще бъде препоръчан Георги Гьоков. Министерството на туризма да оглави Христо Проданов. Кой ще оглави министерството на земеделието към този момент не е известно.

Всички тези имена са неофициални и може да претърпят промени в последния миг.

Късно нощес евентуалните сътрудници са получили за разискване от „ Продължаваме промяната “ плана за съдружно съглашение.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР