Усилията в Европа да се насърчи употребата на ваксини чрез

...
Усилията в Европа да се насърчи употребата на ваксини чрез
Коментари Харесай

Най-ексцентричните правила в Европа за предотвратяване на Covid

Усилията в Европа да се насърчи използването на ваксини посредством документи, доказващи имунизация, негативен резултат от тест или доказателство за преболедуван Covid, сътвориха планина от правила.

Ето някои от най-озадачаващите правила, които Агенция Франс Прес синтезира, до момента в който европейците се приготвят за следващия зимен празничен сезон, помрачен от опасността от пандемия:

Чешки " празненства за кръвопролитие на свине "

Ваксинационните пропуски станаха наложителни за разнообразни публични събития в цяла Европа. В Чешката република регламентът се разгръща и върху празненствата за кръвопролитие на свине - предколедна традиция, при която месар идва по домовете на хората, с цел да обезпечи месо за празничните деликатеси.

Регламентът гласи, че за присъединяване в тези " празненства за кръвопролитие на свине " към този момент се изискват имунизационни пропуски и на събитията, на които нормално участват единствено няколко членове на фамилията, могат да участват до 1000 души.

Място за танци в Англия

В Англия към този момент се изискват пропуски в нощни клубове и пъбове с дансинг или " пространство за танци ".

Изискването в заведенията обаче се ползва едвам от 1:00 ч. сутринта, което значи, че посетителите могат да отидат в заведението преди този час, с цел да не им бъде пожелан пропуск.

Собствениците на развлекателни заведения се притесняват, че след 1:00 ч. сутринта ще би трябвало да изискват от личния състав да минава през дансинга, с цел да ревизира пропуските.

Защитени енории в Гърция

Посещението на коледните служби в гръцките църкви се трансформира в нещо като главоблъсканица. През ноември държавното управление постанови, че неимунизираните би трябвало да показват бърз тест или доказателство за имунизация, с цел да могат да отидат на черква.

Ръководният орган на Православната черква на Гърция, където доста духовници показват скептични възгледи по отношение на имунизациите, съобщи, че не е в положение да прави инспекции на входа на църквите.

Политиката за имунизация в Латвия

В Латвия определени чиновници са краткотрайно отстранени от служба, в случай че не имат документ за ваксина. Досега 19 общински съветници в цялата страна са били краткотрайно отстранени от служба.

Съгласно новите правила местата им краткотрайно се дават на втория в класирането на изборите, които в началото са ги довели на власт.

Член на националния парламент, Юлия Степаненко, съосновател на партията " Латвия преди всичко! ", също е краткотрайно отстранена.

Пропуск за бензионстанции в Литва

За посещаване на бензиностанция в Литва се изисква пропуск за Covid.

По-ранно предписание гласеше, че хората без пропуск за Covid могат да влизат в бензиностанции, само че единствено до 15 минути.

Всеки, който не разполага с подобен, въпреки всичко може да зареди автомобила си, когато е допустимо да се заплати с карта навън.

Хората без документи в Литва също по този начин нямат право да посещават огромни търговски центрове, фитнес зали или спа центрове. Те нямат право да влизат в заведения за хранене, само че могат да си купят храна за у дома или да употребяват места за сядане навън - малко евентуална вероятност, защото температурите в столицата Вилнюс падат до минус 10 градуса по Целзий.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР