Усилията на второто служебно правителство ще бъдат насочени към постигане

...
Усилията на второто служебно правителство ще бъдат насочени към постигане
Коментари Харесай

Кабинетът се захваща към постигане на реални резултати в овладяването на цените на хранителните стоки

Усилията на второто служебно държавно управление ще бъдат ориентирани към реализиране на действителни резултати в преодоляването на цените на питателните артикули, съобщи министър-председателят Гълъб Донев по време на форума на сп. „ The Economist “ – „ Светът през 2023 “. Премиерът Донев означи, че по негова самодейност на следващия ден в Министерския съвет ще се организира работна среща с присъединяване на министри и шефове на организации. Целта е да бъде показан разбор на образуването на цените, като по отношение на резултатите от този разбор ще се търсят вероятните решения за спирачка на покачването им. 

Премиерът Донев беше безапелационен, че без значение от вътрешната политическа несигурност и турбулентната външна среда, държавното управление ще продължава напъните си за реализиране на непоклатимост и предвидимост, за стимулиране на икономическата интензивност на българския бизнес и задграничните вложители. По думите на премиера това значи освен поддържане на настоящите процеси, само че и навреме основаване и потребление на нови, перспективни благоприятни условия. Донев напомни, че точно по този метод бяха осъществени значими начинания в областта на енергетиката, които дават нов небосвод на енергийната сигурност и основават капацитет за стопански растеж, претовареност и гъвкава обществена политика. 

Министър-председателят Гълъб Донев съобщи още, че въпреки и с евентуално къс фиктивен мандат, служебният кабинет не може да си разреши да неглижира стратегически значими инициативи. Премиерът даде за образец развиването на човешкия капацитет на българската нация и подобряването на демографската обстановка в страната, както и потребността от прецизен надзор върху разходването на обществените средства във всички сфери. Министър-председателят напомни също съвкупността от рецесии, с които трябваше да се оправя служебният кабинет – цените на енергоносителите, инфлацията, неналичието на предвидимост и сигурност за доставките и цената на природния газ, невижданият мигрантски напън. „ Днес по всяка една от тези невралгични тематики се регистрира утешение, ситуацията в страната беше нормализирана “, посочи Донев. 

В умозаключение министър-председателят Гълъб Донев оприличи света на малко дете, което се учи да върви в една друга демографска действителност, в която баланс може да се реализира посредством основаването на мрежа от политики за младите, фамилиите, децата и възрастните. „ Лицето, което ще има нашият свят на следващия ден, зависи от решенията ни през днешния ден. Ако в тези решения ни води убеждението, че всеки човек е скъп, светът ни ще бъде по- хуманен “, съобщи министър-председателят.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР