Усилията на САЩ за продължаване на оръжейното ембарго срещу нашата

...
Усилията на САЩ за продължаване на оръжейното ембарго срещу нашата
Коментари Харесай

Иран: Усилията на САЩ за продължаване на оръжейното ембарго срещу нас са нелегитимни

Усилията на Съединени американски щати за продължение на оръжейното ембарго против нашата страна са нелегитимни, това съобщи през днешния ден представителят на иранското външно министерство Абас Мусави, представен от Ройтерс.

"Ислямска република Иран не цели да излезе от постигнатото през 2015 година нуклеарно съглашение. Действията на Америка са нелегитимни и нашата реакция ще бъде пропорционална ", сподели Мусави на предаваната си по малкия екран постоянна конференция.

Съединени американски щати показаха предходната седмица вяра, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще продължи оръжейното ембарго, което изтича през октомври.

Американският президент Доналд Тръмп възприе по-твърда линия в Организация на обединените нации във връзка с настояването си за продължение на ембаргото. Вашингтон заплаши, че ще инициира възобновяването на всички наказания на Организация на обединените нации против Иран за да получи поддръжката на 15-членния Съвет за сигурност по въпроса с ембаргото.

"САЩ към този момент не са участник в нуклеарното съглашение. Реакцията на Иран на противозаконните ограничения на Америка ще бъде сериозна ", сподели Мусави.

Иран разгласи парична премия за главата на Тръмп

Доналд Тръмп изтегли страната си от иранското нуклеарно съглашение през 2018 година и възобнови американските наказания против изтощената стопанска система на близкоизточната страна, напомня Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР