Усилията на проф. д-р Жак Манян дадоха голям импулс за

...
Усилията на проф. д-р Жак Манян дадоха голям импулс за
Коментари Харесай

Президентът удостои с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен изтъкнатия учен и преподавател проф. д-р Жак Манян

Усилията на проф. доктор Жак Манян дадоха огромен подтик за усилване на връзките сред България и Франция в региона на медицината, образованието и науката. Със своята активност той потвърди, че хуманизмът няма граници.

Това съобщи президентът Румен Радев на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, на която връчи медал „ Св. Св. Кирил и Методий “ първа степен на проф. доктор Жак Манян – изтъкнат академик, учител и бележит отолог и невроотолог в международен мащаб, оповестиха от прессекретариата на президента.

Проф. доктор Манян е създател на специалността невроотология. През годините развива своята академична и клинична активност в Марсилия, Франция. У нас е провел и взел участие в голям брой научно-практически курсове, което е дало опция за образование, рационализиране и осъвременяване на оперативните умения на десетки български лекари оториноларинголози.

При връчването на държавното отличие президентът Румен Радев изрече признателност за напъните и всеотдайността, с които видният френски академик е работил за повишението на квалификацията на нашите медици. Връчването на това държавно отличие е единствено едно от признанията за цялостната активност на проф. Манян за повишението на подготовката на българските лекари и за въвеждането у нас на европейски и международни стандарти в тази характерна област на медицината, съобщи президентът.

Президентът Радев открои заслугите на проф. Манян за възобновяване на Балканското сдружение по оториноларингология, хирургия на глава и шия, както и за учредяването на „ Черноморско сдружение по отология “. „ Благодаря Ви за поддръжката за нашите лекари, за одобряване на връзките сред България и Франция в региона на медицината, науката и образованието “, съобщи Румен Радев.

За мен е огромна горделивост да получа този медал, гордея се и с моите български другари оториноларинголози, съобщи проф. Манян. По думите му, откакто с сътрудниците си в България са дали подтик на развиването на отологията и невроотологията, страната ни се е трансформирала в водач в тази област измежду страните на Балканите и Черноморския район. С огромно наслаждение ще оказвам помощ и отсега нататък за развиването на медицината в България, съобщи проф. Манян.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР