Усилията на Киев са насочени към освобождаването на окупираните територии

...
Усилията на Киев са насочени към освобождаването на окупираните територии
Коментари Харесай

Това няма да е победа. Зеленски каза, че войната няма да приключи, докато Крим е окупиран

Усилията на Киев са ориентирани към освобождението на окупираните територии в Южна и Източна Украйна, само че крайната цел е била и остава освобождението на Кримския полуостров, анексиран от Русия през 2014 година в нарушаване на интернационалното право. Това сподели украинският президент Володимир Зеленски в извънредно.

Разговорът с водещата Ерин Барнет е записан в неделя в Одеса и беше оповестен в понеделник, 3 юли.

" Не можем да си представим Украйна без Крим. И до момента в който Крим е под съветска окупация, войната няма да завърши ", означи той.

Запитан дали е вероятен сюжет, при който да се реализира мир без Крим, Зеленски отговори: " Тогава това няма да е победа ".

Президентът разяснява и неотдавнашния протест против Кремъл. Руският президент Владимир Путин беше изправен пред най-голямата опасност за властта си от две десетилетия насам предишния месец, когато ръководителят на паравоенната формация " Вагнер " Евгений Пригожин стартира, претендирайки за надзор над военни уреди в два съветски града и потегли към Москва, преди да се съгласи да се отдръпна. Смята се, че в този момент той е в Беларус дружно с бойците си.

" Видяхме реакцията на Путин на краткотрайния протест на Евгений Пригожин. Тя беше слаба. Виждаме, че той не държи всичко под надзор. Маршът на " Вагнер " през няколко района сподели какъв брой елементарно може да се реализира това ". Според Зеленски " Путин не управлява обстановката в районите, целият този вертикал на властта, който той притежаваше, просто се разрушава ".

Междувременно в понеделник заместник-министърът на защитата Анна Маляр сподели, че в източното направление освободената територия се е нараснала с 9 квадратни километра през миналата седмица вследствие на усъвършенстваната оперативна конюнктура на фронтовата линия.

В южната част на страната освободената през миналата седмица повърхност се е нараснала с 28,4 квадратни километра.

" Като цяло освободената повърхност в южната част на страната е 158,4 кв. км ", посочи тя.

В обява от 3 юли в Туитър Зеленски написа, че „ предходната седмица беше сложна на фронтовата линия, само че реализираме прогрес “.

„ Продължаваме напред, малко по малко “, добави той.

Руската страна не разяснява изказванията на Киев към този момент.
 Сантиметър по сантиметър. Как Украйна отвоюва с дронове едно село  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР