Усилията на изпълнителната власт да бъде премахнато изкривяването на вота

...
Усилията на изпълнителната власт да бъде премахнато изкривяването на вота
Коментари Харесай

Главчев призова българите да гласуват по-масово

Усилията на изпълнителната власт да бъде отстранено изкривяването на вота не престават. Това сподели при започване на държавното съвещание служебният министър председател Димитър Главчев във връзка почналата през днешния ден предизборна акция, съобщи БНР.

Ако се гласоподава всеобщо, тежестта на купения избор ще намалее, установи служебният министър председател и уточни, че с 1/4 са намалели българите, упражнили правото си на глас в Съединени американски щати на последните избори по отношение на предпоследните.

В рамките на срещите си с българските общности в Ню Йорк, Чикаго и Лос Анжелис, където бе на посещаване тази седмица, министър председателят е призовал за по-висока интензивност на сънародниците ни зад граница. Призова да гласоподават и българите у нас:

" По-голяма интензивност, с цел да може изборът, който бъде изработен - на народни представители в тази ситуация - да бъде с по-голяма представителност и да тежи повече. Отделно, в случай че се гласоподава по-масово, опциите за тежестта на по този начин наречения " килнат избор " са доста по-малки ".

Усилията на държавното управление също са ориентирани към елиминиране на купения избор:

" Целта е да се увеличи доверието на гласоподавателите и тяхната убеденост, че гласът им няма да отиде на вятъра ", добави министър председателят.

Той открои нуждата от спомагателни старания за организацията на изборите в прилежаща Турция, откакто през вчерашния ден е разговарял с екипа на генералното ни консулство в Истанбул:

" Тези избори ще са много по-тежки. Секциите в Турция ще са изключително напрегнати. Дадоха своите оферти. Ние ще ги представим надлежно на ЦИК и се надявам те да се съобразят с тези оферти, тъй като, съгласно мен, те са в добра посока ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР