Усилията на ДБ и ПП са за получаване на първия

...
Усилията на ДБ и ПП са за получаване на първия
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: На изборите сблъсъкът ще е между реставратори и реформатори

Усилията на Демократична България и Политическа партия са за приемане на първия мандат след вота на 2 април, уточни той

„ Съмнявам се, че ще се сформира болшинство в идващото Народно заседание. На идващите избори конфликтът ще е сред реставратори и реформатори. Ние разчитаме, че ще получим поддръжка и ще се увеличи изборната интензивност, с цел да се сформира реформаторско държавно управление “.

Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов.

Той добави, че при решението за общо явяване с „ Продължаваме промяната “ не са гледани социологическо изследване.

„ Има хрумвания, има и воля, само че въпросът е по какъв начин това ще се случи, с цел да обединим старания и да получим първия мандат след изборите “, изясни Атанасов.

„ Демократи за мощна България “

ДСБ ще организира Национално заседание, на което ще бъде разисквано явяването през април.

„ Във всяка партия има недоволни. Въпросът е каква тежест имат. Тези, които желаят моето изключване от ДСБ, са дребна група, които са персонално наранени. Не мога да дам оценка за себе си. Преди година имахме Национално заседание, на което бях избран отново “, уточни ръководителят на ДСБ.

Разследването против „ Нексо “ и даренията към Демократична България

Според него няма да има вреда за обединението „ Демократична България “ след абсурда с „ Нексо “.

„ Става въпрос за герберско-прокурорска уйдурма, която да уязви политически конкурент. Тези хора, които са дарявали средства, са свободни хора. От никаква компания не сме получавали пари. Получавали сме дарения от хора, които са чиновници. По какъв метод се твърди, че компанията е дала тези пари – това са внушения “, уточни той и добави, че не е станало ясно какви са осъществените закононарушения на територията на България.

„ В Съединени американски щати няма наказателно гонене, а административни нарушавания – компанията е платила някакви санкции и всичко е завършило. У нас няма осъществена никаква активност от компанията и чиновниците ѝ на българска територия, а се изяснява за ОПГ – това е несериозно “, безапелационен е той.

Съдебната промяна

„ Има потребност от изменение на Конституцията. В това Народно заседание нямаше такова болшинство. Основният инструмент за влияние върху цялото досъдебно произвеждане от страна на основния прокурор се състои в неговите кадрови пълномощия – кариерното израстване на всеки един прокурор зависи от основния прокурор “, изясни Атанас Атанасов.

Според него следствието би трябвало да бъде водено от магистрат, който е отвън прокуратурата:

„ Всеки един сигнал против основния прокурор ще бъде разследван. Всички жители сме равни пред закона. Главният прокурор каквото и закононарушение да извърши, би трябвало да бъде следствие и да се търси отговорност. До момента това в никакъв случай не се е случвало “.

„ Днес на първо четене беше признато предлагането на държавното управление за избор на висш арбитър, който да бъде назначен краткотрайно за прокурор, който да проверява основния “, посочи съпредседателят на „ Демократична България “.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР