Усилията на българската държава за намиране на дипломатическо решение на

...
Усилията на българската държава за намиране на дипломатическо решение на
Коментари Харесай

Усилията на България за дипломатическо решение на проблема между Русия и Украйна ще продължат

Усилията на българската страна за намиране на дипломатическо решение на казуса, зародил сред Русия и Украйна, ще продължат, съобщи на чуването си в Народното събрание външният ни министър Теодора Генчовска. Тя посочи, че от 2014 година страната ни и страните от Европейски Съюз са обезпокоени от напрежението по Източния фланг.

„ България поредно отстоява на всички конгреси и формати, телефонни диалози от декември насам опцията за намиране на дипломатическо решение на казуса сред Русия и Украйна. Тези старания ще продължат и в бъдеще. Предстои да забележим до какъв брой Русия ще се ангажира с градивен разговор “, акцентира Генчовска. Тя изрази вяра казусът да бъде решен по дипломатически път.  

„ Много е значимо да бъде подкрепено от самочувствието, че България разполага с нужните отбранителни качества. Това ще потвърди, че сме правилен и предвидим съдружник на НАТО “, уточни външният министър. 

Първият ни посланик увери, че България поредно отстоява националните си ползи и съобщи, че страната ни е подготвена да отговори при застрашаване на сигурността посредством усилване на натовското наличие. Теодора Ганчовска се разгласи за единството на съдружниците.

„ Няма стъпки от съветска страна за деескалация на напрежението, дори в противен случай “, установи външният ни министър.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР