Усилията на българската държава за намиране на дипломатическо решение на

...
Усилията на българската държава за намиране на дипломатическо решение на
Коментари Харесай

Генчовска: Усилията на България за дипломатическо решение на проблема между Русия и Украйна ще продължат

Усилията на българската страна за намиране на дипломатическо решение на казуса, зародил сред Русия и Украйна, ще продължат, съобщи на чуването си в Народното събрание външният ни министър Теодора Генчовска. Тя посочи, че от 2014 година страната ни и страните от Европейски Съюз са обезпокоени от напрежението по Източния фланг.

„ България поредно отстоява на всички конгреси и формати, телефонни диалози от декември насам опцията за намиране на дипломатическо решение на казуса сред Русия и Украйна. Тези старания ще продължат и в бъдеще. Предстои да забележим до какъв брой Русия ще се ангажира с градивен разговор “, акцентира Генчовска. Тя изрази вяра казусът да бъде решен по дипломатически път.

„ Много е значимо да бъде подкрепено от самочувствието, че България разполага с нужните отбранителни качества. Това ще потвърди, че сме правилен и предвидим съдружник на НАТО “, уточни външният министър.

Първият ни посланик увери, че България поредно отстоява националните си ползи и съобщи, че страната ни е подготвена да отговори при застрашаване на сигурността посредством усилване на натовското наличие. Теодора Ганчовска се разгласи за единството на съдружниците.

„ Няма стъпки от съветска страна за деескалация на напрежението, дори в противен случай “, установи външният ни министър.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР