Усилията на България се припознават в световен мащаб. Макар в

...
Усилията на България се припознават в световен мащаб. Макар в
Коментари Харесай

България била за пример в Европа в борбата срещу антисемитизма

Усилията на България се припознават в международен мащаб. Макар в страната ни да не се следят прояви на антисемитизъм, България провежда и основава изискванията и политиките, които могат да послужат за образец на организацията за сигурност и съдействие в Европа.

С това се похвали заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев на конференция, отдадена на активността по битката с антисемитизма и постигнатото през 2019 година в актуалната област.

" В европейски и международен мащаб могат да се взаимстват политики и мери от нас, които биха могли да се изполват от другите страни в битката против антисемитизма ", посочи заместник-министърът.

Създадена е контактна група към Националния координатор по битка с антисемитизма. Целта е да сътвори механизъм, с който се да нападат деянията на антисемитизъм и да се сътвори предварителна защита, с която институциите да могат да реагират, когато имат сигнали. Контактната група е неповторимо събитие в европейски мащаб, което разрешава да бъде основана координираност сред виновните за атакуваните страни от антисемитизма, изясни Георгиев.

Дейността на държавното управление и напъните на страната са да бъде съответна в адресирането на проблемите и провокациите на тази болест освен в Европа, само че и в целия свят се следят прояви на антисемитизъм. България желае да бъде на задоволително огромна висота, с цел да основава сигурност за жителите си, незвисимо от своя етнос и регилия, акцентира зам.-министърът.

Опитът и положителните практики, които могат да се взаимстват от нас са доста и заключенията са, че в България безпокойствието от съществуването на антисемитизъм не трябва да бъде огромно, защото страната адресира казуса по най-правилния метод, подчертава Георг Георгиев.

" Страната ни би трябвало да се трансформира в място, освободено от антисемитизма и езика на омразата. България е страна, която демонстрира уменията си да се бори против такива феномени, които съставляват опасност за доста хора и доста страни по света ", посочи той.

През последните годни битката против езика на омразата става важен приоритет на държавните институции и ролята на медиите е извънредно значима. " Не е проблем, че има антисемитизъм, а в България той е по-малък спрямо други страни. Проблем е, когато твърдим, че няма антисемитизъм и си затваряме очите за грозни прояви на човеконенавист ", включи се доцент Александър Оскар, ръководител на Организацията на евреите в България " Шалом ".

Борбата против антисемитизма би трябвало да се институционализира, когато има такива тревожни прояви. Борбата не значи единствено предварителна защита, а за нас е значимо да обърнем внимание на подрастващите, на образованието и на младежите в страната, настоя доцент Оскар.

Примери за поощряване на езика на омразата и деянията на антисемитизма са поругаване на синагогата, разпространяване и продажба на нацистки сувенири пред храм-паметника " Александър Невски " и по Черноморието. За страдание не може да се реши казусът с разпространяването и продажбата на такива сувенири, само че в множеството случаи търговците ги популяризират, изясни ръководителят на " Шалом ".

Прокуратурата е сезирана за един военен клуб за разпространениен на нацистка идеология. Сезирана е Комисията за отбрана на дискриминирането (КЗД) за изявления на хора и уредници за по този начин наречения " Луков марш ".

Заместник-министър Георг Георгиев и доцент Александър Оскар се надяват нарушителите, коити правят сходен вид закононарушенията, да могат да получават ефикасни неоправдателни присъди, а освен административна глоба.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР