Усилено вече се правят резервации както за студентския празник, така

...
Усилено вече се правят резервации както за студентския празник, така
Коментари Харесай

Банско се подготвя за зимния туристически сезон

Усилено към този момент се вършат резервации както за студентския празник, по този начин и за Коледа и Нова година в зимния ни курорт Банско. Част от хотелите са заети на 100% за декември месец, като резервациите са направени най- към този момент от чужденци, които съчетават карането на ски с празниците.

Готова ли е общината и хотелите гледайте в директното включване на Ирина Николова.

Банско

В хотелите в Банско ремонтите към този момент съвсем на всички места са завършили и са подготвени да посрещнат своите посетители. За студентския празник хотелите в Банско оферират най-вече две нощувки с включена празнична вечеря, ди жей и прилагане на спа услуги. В 4 и 5-звездните хотели пакетите за един човек костват към 190 лева
Айше Медарова, шеф на хотел: Обикновено ние като по- висок категориен хотел вършим асортимент на студентите, които вършат записване до нас, университета, на опита, който имаме. За страдание, не всички студенти отиват да се забавляват, само че се случват и ексцесии по време на престоя им.
Някои от механите в курорта пък оферират ваучери за вечеря на друга стойност, като студентите могат сами да избира храната и напитките, които да бъдат включени.
Юлия Попова, шеф на кръчма: Ние сме локален бизнес, тук сме събрали съдружие, което сплотява локалните обичаи с питиета и харни и работим интензивно за одобряването им в по- дълготраен аспект. Разбира се, че харесват локалната кухня.
Много от студентите избират огромните хотели, къде получават пакети от повече услуги на едно място и по този начин не им се постанова да излизат.
Юлия Попова, шеф на кръчма: Ние, по този начин да се каже, надали не, се домогваме до туристите, които основно участват в огромните хотели, само че това е въпрос на предпочитание на локалния човек да утвърди своите позиции в бъдеще.
От туристическия отрасъл споделиха, че чакат растеж на посетителите тази зима. Като за Нова година и Коледа на доста места към този момент базите за настаняване за запълнени.
Айше Медарова, шеф на хотел: За Нова година имаме 5 дневни пакети, които включат и новогодишна- празнична вечеря, имаме и богата стратегия, включва разнообразни стилове и разнообразни неща, които ще се случват на 31 декември. За Коледа също имаме съвсем 100 % запълняемост. Основно за Коледа, това е гръцки пазар.
Туристите в Банско през зимните месеци главно са от прилежащите на нас страни, само че се усилва броят и на англичаните, които избират курорта за отмора. Българите нормално вършат резервациите си в последния миг, разясняват от сектора.

Общината е подготвена, безапелационен е кметът на града Георги Икономов. Той съобщи, че по-скоро не чака растеж на туристите и не трябва да се залага и отсега нататък растеж на туристите, а на качеството.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР