Усилено се работи по проекта за ремонт и реконструкция на

...
Усилено се работи по проекта за ремонт и реконструкция на
Коментари Харесай

Напредват строително-монтажните дейности по проекта за ремонт и реконструкция в Мездра /снимки/

Усилено се работи по плана за ремонт и реорганизация на V и VI сектор от парк „ Алеята “ в Мездра, оповестиха от локалната администрация.
Той се осъществя от Община Мездра с безплатна финансова помощ по Програма за развиване на селските региони 2014-2020 година
Проектът включва ремонт и реорганизация на два сектора с дължина към 750 м от парковата зона, завършена след демонтирането на остарялата железопътна линия Мездра - Враца, и добавя построените към този момент четири сектора от централната пешеходна алея по продължение на ул. „ Александър Стамболийски “.
Той планува в правата от кръстовището с ул. „ Янко Сакъзов “ до спортните площадки южно от кв. 101 да бъде ремонтирана и доизградена съществуващата алейна мрежа и да се обособят голям брой кътове за отдих. И още: създаване на архитектурни, водни и култивиран детайли, велоалея, стъпала и рампи за прекосяване на гости с колички и колоездачи.
Проектирана е и нова енергоспестяваща паркова осветителна система с LED лампи, инсталирани върху напълно нови електрически стълбове с нужната височина за реализиране на оптимална осветеност. Ще бъдат обособени и места за статуи, с което ще се продължи традицията от към този момент построените и ремонтирани сектори. И в двата сектора се планува създаване на култивиран детайли от общ вид - парково осветяване, култивиран пейки, фонтанки за питейна вода и кошчета за боклуци. Във всеки сектор ще има дървени перголи, оборудвани с пейки с облегалки.
В V-ти сектор ще бъдат построени пет къта за отдих с пейки, цветни площи и пластики, водно огледало с ротонда с пейки, фонтанка, дървен мост и пластика и площадно пространство, а в VI-ти сектор - „ Алея на творчеството “ със 7 пластики, „ Кът денонощно “, „ Скален ъгъл “, „ Поляна за пикник “ и „ Зелен тунел “ с пейки и пластики, както и два къта за отдих - единият с пейки и фонтанка, а другият - с пергола, стенна чешма, пейки и маси.
Бюджетът на плана е малко над 870 000 лева с Данък добавена стойност. Изпълнител на обекта е строителната компания „ Никмар Кънстракшън “ ЕООД - Петрич, която завоюва социална поръчка, оповестена от Община Мездра. Строителният контрол се реализира от „ Ведипема “ ЕООД - София, а консултантските услуги по ръководство и отчитане на плана се правят от „ Еврофонд Кънсълтинг “ ЕООД - София.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР