Усилено се работи по проекта за 7-и и 8-и блок

...
Усилено се работи по проекта за 7-и и 8-и блок
Коментари Харесай

Енергийният министър: Работим по проектите за 7-и и 8-и блок на АЕЦ Козлодуй

Усилено се работи по плана за 7-и и 8-и блок на АЕЦ " Козлодуй ". Това разгласи министърът на енергетиката Владимир Малинов. По думите му към този момент има корав ангажимент от банка, която ще обезпечи финансирането, както и от двете компании, които ще извършват плана.

Що се отнася до 5-и блок на АЕЦ " Козлодуй " министърът увери, че диверсификацията на нуклеарното гориво към този момент е реалност и всички 43 касети са заредени, като се чака през идната седмица плановият годишен ремонт да завърши и реакторът да бъде пуснат в системата. Малинов разяснява и обстановката в Маришкия басейн, като в късния следобяд се чака той да се срещне с управленията на синдикалните организации и представители на фирмите и локалната власт. 

„ Решението на Народното събрание във връзка с комплекса „ Мини Марица – изток ” и по-скоро на минното дело е стабилно. Ние сме поели ангажимент да осигурим 1 милиарда лева в границите на 4 години за процеса по рекултивация и устойчивата работа на мините. Това несъмнено ще се отрази и на работата на операторите на централите и надлежно освен за Топлоелектрическа централа 2, само че и за целия район ”, изясни Малинов, представен от Нова тв. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР