Усилени ремонти кипят на няколко фронта в МВР-Враца, научи агенция

...
Усилени ремонти кипят на няколко фронта в МВР-Враца, научи агенция
Коментари Харесай

За честта на пагона! Усилени ремонти кипят в МВР-Враца, вижте какви ще са новите придобивки за служителите /снимки/

Усилени поправки кипят на няколко фронта в МВР-Враца, научи организация BulNews. Ремонтират се няколко бази на униформените, като откакто всичко бъде готово, служителите на реда ще могат да работят, учат и упражняват в модерни условия, а жителите ще имат по-лесен и комфортен достъп до услугите на силовото министерство. 
Мащабен ремонт тече от няколко месеца в постройката на регионалната дирекция. От въвеждането ѝ в употреба преди повече от 50 години, там не е подменяна дограмата. Голяма част от пространствата към този момент са подготвени и чиновниците в системата към този момент се радват на по-комфортни условия на труд. Подменена е и част от покрива на постройката, като по този начин е реализирана по-добра топлоизолация. 
Предстои ободряване на пространствата и коридорите. Ще бъде сменено част от оборудването на кухненския блок, ремонтирани ще бъдат също по този начин столовата и кафенето на чиновниците на реда. Фитнесът, където упражняват служителите на реда, също ще бъде освежен.
Отвън постройката също придобива нов образ. Вече е инсталирано ново осветяване, ще бъдат сменени и входните порти. Обособена е и зона за сигурност към дирекцията, като паркирането на други коли, с изключение на тези на чиновниците, към този момент е неразрешен.
Обмисля се и решение на казуса с асансьора в постройката, който не работи от 35 години. Техниката обаче е амортизирана и не може да бъде ремонтирана, тъй че най-вероятно ще се наложи оборудването да бъде сменено напълно.
От подобренията щe се възползват с изключение на ченгетата и жителите, също по този начин чиновниците в ДАТО, ДАНС, БОП, паспортната работа и др. 
Частичен ремонт към този момент тече и в учебно-тренировъчния център „ Леденика “ във Врачанския Балкан, където служителите на реда организират разнообразни теоретични и на практика подготовки. Предстоят обаче още по-мащабни действия, като ще бъде осъществено изцяло възобновяване въз основата, която не е ремонтирана от 15 години. Предвижда се, с изключение на подобренията в постройката,  да бъде издигната нова ограда, да се доставят нови спортни уреди и да бъде инсталирано видеонаблюдение. 
Новото управление на Министерството на вътрешните работи вкара условия за ежеседмични действия, с които да се усъвършенства квалификацията и физическата подготовка на наличния състав. Освен в УТЦ „ Леденика “, ченгетата ще упражняват и стрелбата си в актуализирано стрелбище, което се обитава КАТ. Там ще бъдат сменени настилките с куршумоулавящи такива, ще бъде усъвършенствана вентилацията, заменена дограмата и други Над стрелбището има спортна зала, която също ще бъде ремонтирана. 
Самата постройка на КАТ също ще придобие нов тип, като там също ще се смени дограмата. Халето за обзор на коли ще е с ново осветяване и вентилация, ще се подменят и валовете. 
Новата приемна в идеалният център на Враца пък е изцяло подготвена, чака се единствено обзавеждане. Чрез нея услугите на Министерство на вътрешните работи ще са още по-достъпни за жителите.
Всички тези действия са осъществени напълно с финансиране от бюджета на Министерство на вътрешните работи. Новото управление на врачанската конструкция е срещнало цялостна поддръжка от страна на Министерството и сумата за огромните поправки е отпусната незабавно. Благодарение на сполучливата взаимна работа сред службите на национално и районно равнище, служителите на реда ще се радват на по-голям комфорт и ще покачат квалификацията си, което пък е в изгода и на жителите на града, които ще се усещат по-сигурни и спокойни. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР