Усилена работа кипи по участъка Мездра-Лютидол, част от строящия се

...
Усилена работа кипи по участъка Мездра-Лютидол, част от строящия се
Коментари Харесай

Краят е близо! Усилена работа кипи по Е-79 между Мездра и Лютидол, пускат движението до края на седмицата /видео/

Усилена работа кипи по сектора Мездра-Лютидол, част от строящия се скоростен път сред Видин и Ботевград, научи организация BulNews. По всичко проличава, че този път обещаният период ще бъде спазен и придвижването ще бъде пуснато до края на седмицата. 
Това ще постави завършек на траялия 9 месеца призрачен сън за жителите на Северозапада. Откакто секторът беше затворен, пътуването на хората от и до София бе същинско изтезание, защото те трябваше да се придвижват по разрушени и рискови обходни направления. Представителите на бизнеса пък понесоха големи финансови загуби поради удълженото време за пътешестване и покачвания разход за гориво. 
Сега обаче всичко това ще остане неприятен спомен и хората ще могат да се радват на по този начин дълго чаканата облага.
Видео, направено с дрон над новия път, демонстрира добре свършената работа на строителите. Броени дни преди приключването на оповестения краен период за довеждане докрай на дейностите, от канала Infra sky в Youtube са прелетели целия сектор, съвсем до Лютидол. На фрагментите се вижда, че градежът на пътя е на финалната права. 
Усилено асфалтуране кипи по подстъпите към пътен възел „ Ребърково “. Предстои да бъде положена маркировка, както и монтирането на пътни знаци. С това дейностите по Лот 2 Мездра-Лютидол ще бъдат изцяло подготвени. Лот 1 пък – Лютидол-Ботевград e готово отдава и единствено се очакваше завършването на другия. 
Предстои до края на тази седмица придвижването да бъде пуснато. То ще се реализира в едната лента, в двете посоки, до момента в който пътят бъде приключен изцяло. 
След време обаче ще се наложи ново затваряне, поради построяването на още два пътни възела – „ Мездра “ и „ Дърманци “. Кога ще стане това към момента не е ясно, само че обещанията на властта са цялото трасе сред Мездра и Ботевград да бъде готово до края на 2024 година

 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР