Усилена работа кипи на пътя за пещера Леденика, видя екип

...
Усилена работа кипи на пътя за пещера Леденика, видя екип
Коментари Харесай

Вижте до къде стигна ремонтът на пътя до пещерата Леденика /снимки/

Усилена работа кипи на пътя за пещера Леденика, видя екип на BulNews.bg. Фирмата-изпълнител се е заела съществено с ремонтните действия на трасето, като тук-там към този момент има нова асфалтова настилка. Работата се прави поетапно. В момента се поставят основи и се укрепва шосето в свлачищни региони от трасето.
Шофьорите, решили да се качат да се порадват на природата във Врачанския Балкан, би трябвало да бъдат изключително деликатни по пътя. На места трафикът се контролира от светофарна уредба, защото шосето е прекомерно тясно.
Припомняме, че дълго чаканият ремонт на пътя „ Враца – пещера Леденика “ започва с подписания на 17 август контракт сред организация „ Пътна инфраструктура “ и ДЗЗД „ Пътища Северозапад 2016 “. Проектът получи финансиране от Европейския фонд за районно развиване, предоставено посредством оперативна стратегия „ Региони в напредък 2014-2020 “.
Основният ремонт ще бъде осъществен от км 0+200 до км 17+608, с обща дължина 17.408 км и период за осъществяване 15 месеца от началото на строителството.
Цената за осъществяване на контракта е 11 387 145 лева без Данък добавена стойност или 13 664 574 лева с Данък добавена стойност.
По проект се чака пътят да бъде подготвен най-късно до есента.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР