Усилен ремонт кипи в „Пирогов“, а парите за него са

...
Усилен ремонт кипи в „Пирогов“, а парите за него са
Коментари Харесай

„Пирогов“ харчи 300 хил. лева за пребоядисване на спешното


Усилен ремонт кипи в „ Пирогов “, а парите за него са отпуснати от здравното министерство поради идното ни европредседателство. Средствата, които институтът е получил, са 300 000 лв., като всички те ще отидат за „ ободряване “ на незабавното поделение, написа Скенер.нюз.

Вместо да закърпи течащите покриви в няколко клиники или да се обнови шоковата зала да вземем за пример, която не е ремонтирана от 30 години, шефът проф. Асен Балтов е решил да пребоядиса незабавното, което беше реновирано единствено преди 2 години. Оказва се, че аленото не е цветът на новия началник и по тази причина вратите на приемните кабинети към този момент ще бъдат в синьо. Входът на „ Пирогов “ пък ще свети в цикламено и мръсно жълто. В същото време църквата инициира благотворителна акция, с цел да достави детската реанимация с уред за 46 хиляди лв., с който лекарите ще могат бързо да диагностицират каква е кръвозагубата на потърпевшите дребни пациенти.

Друга част от отпуснати средства пък ще отидат за още „ по-ефективната “ промяна на антибактериалните стени с балатум. Как тъкмо са били предпазени желаните пари от принципала – Министерство на здравеопазването, не е ясно. Единствената потребна облага са новите седящи колички, които обаче санитарите не позволяват да се употребяват от кървящи пациенти, с цел да не бъдат изцапани. Новост в незабавното поделение са и десетките камери и засилената защита. В коридора на първия етаж безусловно на всеки метър има униформени, клиниките обаче не се охраняват. За сметка на това шефът Балтов постоянно ревизира дали специализантите извършват заповедта му да стоят на пост на входа на болничното заведение и дали упътват пациентите.

В незабавния институт царува напрежение и поради решимостта на проф. Балтов да се разправи с неуместните му лекари. Последният му ход в тази посока е да предложи нови трудови контракти на личния състав без обаче да се трансформира нито длъжностната им характерност, работното място или заплащането, издават осведомени. Уловката е, че при преназначаването те ще имат 6-месечен изпитателен период и по този начин ще могат да бъдат уволнени без предупреждение и обезщетение. Номерът обаче мъчно ще мине, а и в случай че основната ревизия по труд или синдикатите бъдат сигнализирани, проф. Балтов може да се снабди и с акт за нарушение на трудовото законодателство.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР