Усещате силна миризма на бензин в колата си. Може и

...
Усещате силна миризма на бензин в колата си. Може и
Коментари Харесай

В колата ви мирише на бензин - И вероятно това е защото...

Усещате мощна миризма на бензин в колата си. Може и преди да сме говорили по какъв начин да разпознаете миризмите във вашия автомобил, само че през днешния ден се насочваме главно към аромата на обичания на водачите въглеводород. Не е изненадващо, че приключването на бензин е най-вероятната причина за миризмата. На какво обаче се дължи то. Ето и главните причинители на повреди, свързани с приключване на бензин
Капачка на резервоара
Ако капачката на резервоара ви е дефектна или разхлабена, това може да разреши на изпаренията да излязат от резервоара за гориво, причинявайки миризма на бензин в колата. Проверете дали не сте не запомнили да я пандизите добре след зареждане с гориво.
Запалителни свещи
Ако свещите не подават искра в точния момент, това ще докара и до изпарения в купето. Проверете всяка от свещите, с цел да се уверите, че не е " мокра " Ако е, то би трябвало да ревизирате проводниците, бобината и самите свещи.

Инжекцион
Проблеми с горивните инжектори могат да доведат до миризма, идваща от предната част на автомобила, която става по-силна, когато отворите капака - в случай че това е повода за миризмата. Най-вероятно става дума за щета на гуменото уплътнение в долната част на инжектора или на уплътнителния пръстен в горната част.
Ауспух
Изгорелите газове могат да придвижват неизгорял бензин, изключително когато ускорявате колата. Ако има проблем с такива изпарения в ауспуха, те могат да намерят път в салона на вашия автомобил.
Капачката на маслото
Лесно е да се пренебрегне този постоянно срещан проблем. Ароматът на масло може елементарно да се сбърка с бензин. Парите могат да излязат не от резервоара, а от мотора и по-конкретно от капачката за масло. Така те елементарно влизат във вентилационната система на вашия автомобил
Други
Автомобилите, създадени първоначално през 80-те години на предишния век, отделят доста слаба миризма на бензин, когато моторът е изключен – не се опасявайте, това е обикновено. По-старите коли нямат вградена система за излъчвания, която стопира този проблем. Не забравяйте, че колата ви може евентуално да мирише на бензин и в случай че сте разляли малко при пълнене на резервоара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР