Усещането вероятно е като в комиксите, като игра. С коктейл

...
Усещането вероятно е като в комиксите, като игра. С коктейл
Коментари Харесай

След новините: Адекватни ли са мерките срещу пияните и дрогирани шофьори

Усещането евентуално е като в комиксите, като игра. С коктейл от опиати в кръвта, си огромен, недостижим, супермен, нищо не може ти се случи. Нямаш задръжки, нямаш спирачки.

Реалността обаче връхлита с помитаща мощ - като товарен трен.

" От направената проба с дръг тест 5000 регистрира теста приложимост на канабис и амфетамин ", споделя шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев.

Случаи като този са част от огромния пъзел, който дефинираме като война по пътищата.

Всеки случай на пътя крие огромна покруса. Но злополуката, в която почина Милен Цветков за дълго беляза публично ни. Заради Милен, който през екрана е влизал в дома на всеки, само че и поради ясния знак, че бедствието с дрогираните водачи на пътя към този момент е редовно и може да опустоши всички.

Записът от оживеното кръстовище и детайлностите в следствие ни натрапиха тежкия въпрос – можеше ли тази покруса да бъде избегната.

" Виждаме, че на масата някой с ключовете пие и фамилията и приятелският кръг би трябвало да бъдат сериозни към тези хора, за какво имайте пред тип че една злополука като стане нас директно може и да не засегне, само че същото време тази злополука за нея отива една кола за спешна помощ. Тази кола за спешна помощ в същия миг може да има потребност някой, който е с инфаркт, някой родилка може да има потребност от тази кола за спешна помощ. След това този човек влиза в реанимаця. Реанимацията е условно казано 1000 лв. дневно. Има хора които остават там с месеци. Всички тези пари идват от нашия джоб, нашите налози. Когато този човек се инвалидизира и стартира да получава обществена пенсия и той не работи, ляга на плещите на цялото общество ", споделя Владимир Тодоров от Българската асоциация на потърпевшите при произшествия

Но никой не е взел ключовете на дрогирания водач. Наркотиците в кръвта му не са случайност, имат дълга предистория и всички са били наясно. Но евентуално са делегирали своята отговорност на различен. (тук може малко атмосфера от проверката) Но проби за опиати на пътя се вършат рядко. Само в случай че служителите на реда разпознаят разпознаят признаци за влияние на опиати.

" Демонстративно държание или държание, което се губи равновесие или пък лидерът сс своите думи или примерно не лъха на алкохол, пък в същото време има такова несъответстващо държание, респективно в случай че с изключение на всичко останало и лъха на алкохол, това са външни справедливи или част от тях субективни признаци, при които контролният орган е длъжен да вземе отношение, да извърши инспекция ", сподели Мария Ботева от отдел " Пътна полиция - ГДНП

Подобно прецизиране се постанова, тъй като тестванията за опиати са скъпи и са в незадоволителни количества. С ясното схващане какъв брой е значим този надзор, една фондация стартира да събира пари за проби за дребния им град. Фондация " Евелин Дуков " е основана в памет на младият татко и велосипедист, който беше затрит и погубен на пътя от пийнал водач.

" По недодялан спомен мисля, че бяха закупени към 50-60 тест дрегера, които бяха употребявани за летния сезон, естествено, че не доближиха. За този летен сезон открихме новогодишна акция за пласиране на календари отново със същата цел, не е доста сполучлива акцията, за жалост, само че всичко, което е събрано ще бъде дарено на полицията. Идват доста туристи, добре пристигнали са, само че би трябвало да знаят и да внимават, че ние подсигуряваме на нашето районно проби за опиати и в случай че някъде другаде има дефицит, тук има, да не кажа в остатък, само че има задоволително и те ще бъдат тествани ", споделя Даниела Анастасова от Фондация " Евелин Дуков ".

" Полицията споделя – ние не разполагаме с задоволително дръг проби, те са скъпи. Общините даравят дръг проби, гаранционният фонд подарява задоволително дръг проби, Министерство на вътрешните работи купува количества, само че крайният резултат е, че количествата не са задоволителни ", изяснява Владимир Тодоров от Българска асоциация на потърпевшите при произшествия.

Вижте още във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР