Усещането на много експерти е българските газови дружества Булгаргаз и

...
Усещането на много експерти е българските газови дружества Булгаргаз и
Коментари Харесай

Експерт: Усещането е че, Булгаргаз и Булгартансгаз са филиали на Газпром

Усещането на доста специалисти е българските газови сдружения " Булгаргаз " и " Булгартансгаз " работят по скоро като филиали на Газпром, в сравнение с като компании, защитаващи националния интерес. Това съобщи енергийният специалист Христо Казанджиев в предаването „ Лице в лице " по бТВ.

По думите ми, него сътрудник загатнал, че последният контракт за доставка от 2012 година е бил написан от Газпром и да бил даден на българските представители да го подпишат.

Казанджиев сподели още, че критерият за интегритет на бъдещото управление на Булгаргаз е обвързван на първо място с разбора на събитията, които образуват бъдещото взаимоотношение с Газпром и останалите снабдители на природен газ. По думите му тази година би трябвало да стартират полемики по нов контракт с съветския снабдител и е значимо новото управление да води едни сполучливи договаряния с съветската страна.

Експертът уточни, че е промяната на управлението на Булгаргаз от петък е била предстояща и че остарялото управление се е изчерпало. В последна сметка те не са женени за тези постове, сподели още Казанджиев.

Той въпреки всичко уточни, че предходното управление на „ Булгаргаз “ е направило всичко допустимо да обезпечи повече газ от Азербайджан, сподели още енергийният специалист.

По отношение на закъснение на строителството на газовата връзка с Гърция той уточни: надълбоко съм уверен в преднамереното саботиране осъществяването на този план във времето той почнал 2009 година, беше плануван за 2013, за 2015, 2017 година Едва в този момент се върви към привършване, откакто на строителя бяха някои преференции по време на строителството, освобождение от задължения(за достъп на трети страни бел. ред) и по този начин нататък, добави Казанджиев.

Казанджиев разяснява и тематиката с ненамерената и до през днешния ден пътна карта за строителство на „ Балкански поток “ на наша територия.

По думите му тази карта по категоричен метод ще покаже злоупотребата с истината и какви задължения са поети от страната за реализация на плана " Турски поток " (или балкански бел. ред.) и какво в действителност е получава България като отговор на своите старания и своите големи разноски. Така че отново се надявам тази пътна карта в миналото да излезе на бял свят, сподели още Казанджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР